Menu
A+ A A-

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αυτό που συνέχεια ακούμε από τον δήμαρχο Παπανικολάου, τους μεταφερόμενους 

συμβούλους του, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του αλλά και τους ημετέρους τους μέσα από το διαδίκτυο να παινεύονται οτι

ανάπλασαν πλατείες, έδωσαν φως στους δρόμους, μόνο αυτοί για τα ΑΜΕΑ στη θάλασσα, έφτιαξαν κοινωνικές δομές του Δήμου μας κλπ, πραγματικά μας ξεπερνάει ως άτομα αλλά και ως ανθρώπους που ζουν στη Γλυφάδα από το 1974.

Ειδικά δε εμάς που από το 1984 έχουμε αφιερώσει την δραστηριότητά μας στην ενημέρωση και τον έλεγχο της κάθε τοπικής εξουσίας, με κόστος πάντα, αλλά με αντικειμενικότητα, μαχητικότητα και ρεαλισμό.

Άρα, δεν γίνεται να μην γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις στη Γλυφάδα.

Γιατί τα λέμε αυτά; Διότι έχουμε βαρεθεί να ακούμε οτι ο Παπανικολάου έκανε τις πλατείες, όταν μόνο επί Κόκκορη η Γλυφάδα απέκτησε νέες, καινούργιες πλατείες, από την αρχή φταιγμένες, έστω με την χορηγία γνωστής οικογένειας της Γλυφάδας.

Φτιάχτηκε η πλατεία της Αγίας Τριάδας. Φτιάχτηκε η πλατεία της Ευρυάλης. Φτιάχτηκε η πλατεία της Άνω Γλυφάδας στην Όλγας (Πλατεία Μεθενίτη), η πλατεία της Ξενοφώντος, ακόμα και το παλιό Δημαρχείο τελείωσε επί Κόκκορη, άσχετα που οι σημερινοί το απαξιώνουν με κάθε είδους εκδηλώσεις προσωπικών ενδιαφερόντων και εσόδων. Ανακατασκευάστηκαν σχεδόν όλες οι υπάρχουσες πλατείες. Κι αυτά μέσα σε 3,5 χρόνια. Κοσμήματα σχεδίων και αισθητικής έγινε η κατασκευή τους.

Και έχει το θράσος ο ξενόφερτος Παπανικολάου να πανηγυρίζει γιατί λέει οτι έφτιαξε πλατείες!!! Ποιές κ. Παπανικολάου; Ονομάτισέ τες.

Αλλά δεν είναι (μόνο) αυτό που μας απασχολεί. Αφού ο Κόκκορης κάθεται στη γωνία και αρέσκεται να τον χαστουκίζει πολιτικά ο Παπανικολάου λέγοντάς του οτι ως δήμαρχος ήταν ένα τίποτα, εμάς μας περισσεύει. Πολύ θέλουν τα γιουσουφάκια του δημάρχου να αρχίσουν να λένε οτι προμοτάρουμε τον Κόκκορη; Όχι οτι μας νοιάζει βέβαια.

Αυτό που εμάς νοιάζει, είναι η διασπάθιση και η κατασπατάληση του Δημοτικού χρήματος. Το έργο να ρημαχτούν όλα και μετά να έρθουν οι ξενόφερτοι για να τα συντηρήσουν και λέγοντας οτι αυτοί τα έφτιαξαν, δυστυχώς δεν περνάνε σήμερα. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε οτι σκόπιμα κάποιοι αδιαφόρησαν για τους κοινόχρηστους χώρους της Γλυφάδας για να ρημαχτούν και να τα επισκευάσουν λέγοντας οτι τις ανακατασκεύασαν.

Έτσι θα μπορούν να δικαιολογήσουν εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή και όλοι να λένε οτι τι ωραίος είναι ο Παπανικολάου. Ενώ θα μπορούσαν να γίνεται ετήσια συντήρηση με ανέξοδο τρόπο και μόνο από τις δημοτικές υπηρεσίες. Με ΜΗΔΕΝ χρήματα!!!

Εν καιρώ θα σας δημοσιοποιήσουμε πόσα εκατομμύρια ευρώ σπατάλησε ο Παπανικολάου για τις ανακατασκευές των πλατειών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα πράγματα που μας κάνουν να εξοργιζόμαστε.

Βρήκαν έναν ακόμα τρόπο, επιστημονικό θα λέγαμε, για να ταίζουν τους ημέτερους με χρήματα του δημοτικού ταμείου. Το ονομάζουν "Υπηρεσίες συντήρησης πλατειών και κοινόχρηστων χώρων". Αν τα κάνουμε ένα σύνολο θα δείτε τρομερά εξαψήφια νούμερα. Μόνο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο φέτος πληρώσαμε στον έναν 12.449,60 ευρώ και στον άλλον θα πληρώσουμε 44.640,00 ευρώ.

Δείτε το πρώτο ένταλμα πληρωμής που σας το δημοσιεύουμε και εκτός αυτών που σας τονίζουμε, δείτε δίπλα στα δικαιολογητικά που λέει οτι υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες από την εργασία και πρωτόκολλο βεβαίωσης εργασιών από την αρμόδια επιτροπή των δημοτικών υπαλλήλων!!!

Επειδή όταν βλέπουμε ή ακούμε επί δημαρχίας Παπανικολάου οτι δημοτικοί υπάλληλοι υπέγραψαν για σχετικές εργασίες των εργολάβων για να εισπράξουν τα χιλιάρικα από το ταμείο, έχουμε αμφιβολίες για την εντιμότητά τους και την ηθική τους που είναι σαν λάστιχο, πήγαμε αμέσως μετά την πληρωμή του εργολάβου στις πλατείες της Γλυφάδας. Αυτό που αντικρύσαμε σε ΟΛΕΣ ήταν η ξηρασία, η βρωμιά, η απαξίωση του χώρου και η εγκατάλειψη. Δείτε δύο πλατείες, έπονται και οι άλλες, της Αγίας Τριάδας και της Ευρυάλης στις φωτο. Τα "συντριβάνια" γεμάτα νερό δίνουν μια όαση δροσιάς στο χώρο, τα φυτά και τα λουλούδια ξεραμένα και ανύπαρκτα, οι πανάκριβοι φωτισμοί εδάφους σπασμένοι και ρημαγμένοι. Τα αγριόχορτα πνίγουν κυριολεκτικά τα μάρμαρα. Τα λάστιχα που κάποτε ήταν για αυτόματο πότισμα ξηλωμένα και πεταμένα. Οι πόρτες κλειδωμένες και δίπλα μια ταμπέλα που λέει τις ώρες εισόδου για το κοινό. Εμείς πήγαμε στις 11 το πρωί. Το ωράριο λέει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ συνεχώς. Οι ταμπέλλες που τοποθετήθηκαν προς τιμήν των χορηγών βεβηλωμένες και αφημένες στη βρώμα.

Όλες οι πλατείες που αποτελούσαν κόσμημα για τις γειτονιές, πλέον κυριαρχεί η βρώμα και η απαξίωση. Άρα προς τι αυτά τα χρήματα που δώσανε σε εργολάβο; Ποιά είναι η βεβαίωση καλής εργασίας και μάλιστα οτι έβγαλαν και φωτογραφίες; Ποιά είναι τα λαμόγια που δουλεύουν το λαό της Γλυφάδας; Και εν τέλει, όλα αυτά τα χρήματα πάνε μόνο στον "τυχερό" εργολάβο ή κάνουν και κάποιους κύκλους;

Δείτε τώρα την πλατεία Αγίας Τριάδας πως την παρέλαβε ο Παπανικολάου και συγκρίνετε πως την κατάντησε.

Δείτε τώρα και την πλατεία της Ευρυάλης

Δείτε τώρα πως την παρέλαβε την πλατεία Ευρυάλης ο Παπανικολάου. Πως ήταν πριν 4 χρόνια και πως την κατάντησαν οι πολιτικοί αλητήριοι που διοικούν

Αλλά, επειδή κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν ασχολείται με αυτά που ορκίστηκαν να υπηρετούν, άνοιξε η όρεξη για περαιτέρω οικονομικό ξεσάλωμα. Δείτε άλλον έναν "διαγωνισμό" της τάξεως των 44.460,00 ευρώ πάλι για την Υπηρεσία συντήρησης πλατειών και κοινόχρηστων χώρων. Μέσα σε δύο μήνες. Αν δεχθούμε οτι ο προηγούμενος εργολάβος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και πρέπει να επαναληφθούν έστω με 4τραπλάσια ποσά, τότε πως οι υπάλληλοι υπέγραψαν οτι έκανε καλά τη δουλειά του και πήγε ταμείο;

Ευτυχώς που ο πολιτικός ψεύτης και κλέφτης των Γλυφαδιώτικων ψήφων Παπανικολάου μας ορκιζότανε προεκλογικά οτι ο Γλυφαδιώτης θα ξέρει που θα πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ του.

Δυστυχώς γι αυτόν και την παρέα του, κάποιοι γνωρίζουν. Ελπίζουμε μόνο η Δικαιοσύνη να μην είναι μονόφθαλμη...