Menu
A+ A A-

ΗΤΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΧΑΡΙΤΩΝ;

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκμίσθωσης των δύο Δημοτικών αναψυκτηρίων που 

βγήκαν σε πλειοδοτική δημοπρασία και έτσι μια χρονοβόρα αλλά και σημαντική απώλεια χρημάτων από τα έσοδα θα σταματούσε και ο Δήμος θα έβαζε πάλι στα ταμεία του τα ενοίκια των δύο αυτών δημοτικών αναψυκτηρίων.

Δεν είχαμε ασχοληθεί με το θέμα αυτό, καθ' ότι πιστεύαμε οτι τουλάχιστον ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ επιχειρηματιών προς όφελος του Δημοτικού ταμείου μόνο θα είναι. 

Αλλά πάλι μας διέψευσε αυτή η ξενόφερτη δημοτική αρχή του Παπανικολάου και της μεταφερόμενης παρέας του που διοικεί όλα τα τμήματα του Δήμου Γλυφάδας.

Το ένα Δημοτικό αναψυκτήριο βρίσκεται στην πλατεία Ευρυάλης, όπου ο προηγούμενος ενοικιαστής μη αντέχοντας το ύψος του ενοικίου (είχε φτάσει περίπου στις 3.000 ευρώ μηνιαίως) εγκατέλειψε το αναψυκτήριο και έτσι ο τόπος είχε ερημώσει από τον ανύπαρκτο πλέον ανθρώπινο παράγοντα αλλά και με την τεράστια αδιαφορία των αρμοδίων να περιποιούνται την πλατεία που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε παραδωθεί στους Γλυφαδιώτες από την δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου, σωστό στολίδι της περιοχής. Τώρα πως κατάντησε; Πηγαίνετε και θα δείτε!!!

Οι ενδιαφερόμενοι ήταν μόνο δύο και ενώ η αρχική τιμή ήταν 800 ευρώ, τελικά με 1.000 ευρώ κατακυρώθηκε στην εταιρεία Parts Trading και η διαδικασία τερμάτισε σε λίγα λεπτά.

Το φιλέτο όμως ήταν ο πλειοδοτικός διαγωνισμός του αναψυκτηρίου για την νεοκατασκευασθείσα παιδική χαρά της Λαμπράκη με χρήματα από την Περιφέρεια που είχε εξασφαλίσει ο τ. δήμαρχος Κόκκορης με την αμέριστη συμπαράσταση του αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Σπονδυλίδη και του Γιάννη Σγουρού προσωπικά. Για την ιστορία αναφέρουμε οτι για την εξ ολοκλήρου ανακατασκευή της πλατείας Χαρίτων διατέθηκε το ποσό των 1.700.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια. Ο Δήμος Γλυφάδας δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ, όπως θέλουν να λένε οι διοικούντες και να επωμίζονται το έργο οτι το έκαναν αυτοί. Αντιθέτως γύρω στα 50.000 ευρώ σε δύο δόσεις έκαναν φτερά από το Δημοτικό ταμείο, δήθεν για την αναβάθμιση του οικήματος του αναψυκτηρίου.  Τέτοια πράγματα, που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει σε ποιές τσέπες μπήκαν αυτά τα χρήματα και γιατί δώθηκαν.

Επειδή όντως ήταν το φιλέτο αυτό το αναψυκτήριο, πάντα παρουσίαζε ιδιαίτερη συμμετοχή όταν έβγαινε σε πλειστηριασμό. Έτσι και τώρα πέντε εταιρείες συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Εδώ όμως αρχίζουν και τα παρατράγουδα της διαπλοκής.

Δείτε στο πρώτο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε με ημερομηνία ορθής επανάληψης 4-6-2018 με θέμα: "Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση (παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης) του Δημοτικού καταστήματος της πλατείας Χαρίτων για λειτουργία Αναψυκτηρίου - Περιπτέρου" Στην 2η σελίδα στο άρθρο 10 των όρων και στην παράγραφο ζ, ο δήμαρχος Παπανικολάου βάζει έναν όρο που αποκλείει πάρα πολλούς ενδιαφερόμενους και "φωτογραφίζει" αυτόν που θέλει να τον κερδίσει. Τι λέει: Να παρουσιάσει ο ενδιαφερόμενος οικονομικά στοιχεία τελευταίου έτους από το οποίο να προκύπτει οτι τον τελευταίο χρόνο είχε ίσο ή μεγαλύτερο ποσό ως κύκλο εργασιών 1.000.000,00 ευρώ!!! Μάλιστα θα έπρεπε να παρουσιάσει και εγγυητή που να δύναται να υπογράψει το ποσόν αυτό.

Με λίγα λόγια ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ιδιώτες Γλυφαδιώτες και πόσοι νομίζετε οτι μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτά τα στοιχεία με την κρίση; Ο λόγος που ισχυρίστηκε ο Παπανικολάου οτι θέλησε να προστατέψει το μίσθωμα είναι μόνο για γέλια, αφού υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα επιχειρηματιών που δεν πληρώνουν ούτε την καθαρίστρια και βαράνε κανόνι.

Δείτε όμως δύο ημέρες αργότερα, στις 6-6-2018 στην περίληψη της διακήρυξης να μην αναφέρουν αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια. Όποιος είδε, την είδε...

Για την ιστορία αναφέρουμε οτι τον πλειστηριασμό τον κέρδισε έναντι των 5.500 ευρώ μηνιαίως η εταιρεία image works. Οι πληροφορίες λένε οτι αυτή η εταιρεία ασχολείται με παραθαλάσσιες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τα τελευταία 10 χρόνια περίπου και υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Υπάρχει κάποιος από το Δήμο (χα χα) ή κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας να μας στείλει το αποδεικτικό που χρειάστηκε για την φωτογραφημένη παράγραφο, οτι τον τελευταίο χρόνο είχε κύκλο εργασιών από 1.000.000,00 ευρώ και πάνω;

Και κάτι ακόμα. Έχουν ψηφισθεί δύο φορές από 24.800 ευρώ για την κατασκευή του οικήματος. Επειδή εμείς δεν είδαμε κάποια κατασκευή, κάποιος να ρωτήσει τον Παπανικολάου ή τον Γκρίλλα που πήγαν οι 49.600,00 ευρώ; Έτσι να γνωρίζουμε που πάει και το τελευταίο ευρώ που ορκιζότανε προεκλογικά ο Παπανικολάου για να κλέψει τις ψήφους.

Άντε ρε "αναμορφωτή" της πλάκας... απάντησε.