Menu
A+ A A-

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΕΠ-ΑΡΤΙΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την σφράγιση από την Υπηρεσία 

Δόμησης (Πολεοδομία) της Γλυφάδας του κτιρίου που στεγάστηκε από τον Παπανικολάου και την παρέα του με διθυράμβους το ΚΕΠ στη Γούναρη.

Κάθε ημέρα βλέπουμε κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στον δήμαρχο της Γλυφάδας, να κατηγορούν ευθέως και να λασπολογούν ενάντια σε υπαλλήλους του Δήμου που είχαν την ατυχία να κάνουν ... σωστά την δουλειά τους.

Ακόμα επιστράτευσαν και μία εφημερίδα σκανδαλοθηρική για να γράψει και να λασπολογήσει υπαλλήλους του Δήμου Γλυφάδας που υπηρετούν δεκάδες χρόνια χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει τίποτα το μεμπτό στην πολύχρονη θητεία τους. Εκτός αν θεωρήσουμε μεμπτό τις αντιδράσεις που φέρνουν στις απαιτήσεις του Παπανικολάου και της παρέας του και δεν υπογράφουν στα σκοτεινά, όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους που εντελώς συμπτωματικά έχουν αναβαθμιστεί σε γιουσουφάκια ολκής και υπογράφουν απάτες, παράνομες εργολαβίες και ζημιώνουν το δημοτικό ταμείο καθημερινά.

Φυσικά και όλως τυχαίως, μετά το δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας που όλως τυχαίως σύμβουλος του Παπανικολάου έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον αρχισυντάκτη αυτής, κάποια άλλα μπλόγκς της Γλυφάδας έκαναν το ίδιο "αποκλειστικό" ρεπορτάζ λασπολογίας των υπαλλήλων μέσα από τις σελίδες τους.

Όμως η πραγματικότητα πάντα είναι διαφορετική από αυτήν που προσπαθεί η εξουσία να προβάλλει. Πραγματικότητα που στηρίζεται σε έγγραφα, ημερομηνίες, Νόμους και διαδικασίες.

Επειδή, όπως γνωρίζετε, πάντα θέλουμε να παρουσιάζουμε τα γεγονότα με την πραγματική τους διάσταση, αρχίσαμε το ρεπορτάζ συγκεντρώνοντας όσα περισσότερα στοιχεία και έγγραφα μπορέσαμε να βρούμε. Ανακαλύψαμε πολλά που ελπίζουμε να μπορέσουμε να σας αποδώσουμε την πραγματικότητα και να αποτυπώσετε άποψη για το πως κινούνται τα νήματα της νομιμότητας στο Δήμο Γλυφάδας από την σημερινή δημοτική αρχή. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα, αλλά με τον σκοταδισμό που επικρατεί στο Δήμο, κι αυτά που βρήκαμε είναι άθλος.

Όλα τα έγγραφα θα σας τα παρουσιάσουμε όσο μπορούμε πιο "μαζεμένα" καθώς οι σελίδες υπερβαίνουν τις 30 και όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο να τα βάλουμε όλα. Επιλέξαμε τα πιο ενημερωτικά για το θέμα και το ρεπορτάζ θα είναι όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένο.

Αρχίζουμε από ένα έγγραφο που εστάλη στην Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) της Γλυφάδας στις 6/2/2018 από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών όπου καλούν την Πολεοδομία να πάει να καταθέσει τις απόψεις της στην 12η Πταισματοδίκη Αθηνών, όπου έκαναν καταγγελία οι κάτοικοι της πόλης που έγινε στις 11/12/2017 και λέει οτι το κτίριο που νοίκιασε ο Παπανικολάου το ΚΕΠ είναι παράνομο. Δείτε το έγγραφο και συνεχίζουμε.

Μετά από ένα μήνα περίπου όμως έρχεται από μόνη της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και μετά την απόφαση της οικονομικής επιτροπής που ψήφισε να γίνει η μίσθωση του ακινήτου επί της Γούναρη 199 με την υπ αριθμό 8/2017 απόφασής της, ακυρώνει αυτήν την μίσθωση για τους λόγους που αναφέρει στην 5σέλιδη απόφασή της. Ουσία; Παράνομη η μίσθωση για ουσιαστικούς και τυπικούς λόγους. Δείτε την 1η σελίδα και την 5η της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στα παρακάτω έγγραφα.

Εν τω μεταξύ κάποιοι κάτοικοι κάνουν καταγγελίες στην Υπηρεσία Δόμησης καταγγέλοντας οτι οι χρήσεις γης δεν επιτρέπουν στο συγκεκριμένο σημείο της Γούναρη να υπάρχουν γραφεία σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο της Γλυφάδας. Σημειώνουμε οτι από την Ανθέων και προς την Βούλα οι περιοχές υπάγονται στο ρυμοτομικό σχέδιο αμιγούς κατοικίας και δεν επιτρέπονται όλα τα επαγγέλματα. Η Πολεοδομία αναγκάζεται να στείλει στον αντιδήμαρχο κ. Βουγιουκλάκη και στις υπηρεσίες που εμπλέκονται στη μίσθωση του κτιρίου, διευκρινιστικό έγγραφο ποιές χρήσεις επιτρέπονται και ποιές όχι στην περιοχή αυτή. Έτσι με το υπ. αριθ. 1630/3/4/2018 έγγραφό της αναγράφει τα επαγγέλματα που επιτρέπονται εκεί αλλά ταυτοχρόνως, όπως βλέπετε στη 2η σελίδα λέει ξεκάθαρα οτι δεν επιτρέπεται το ΚΕΠ εκεί βάσει της Νομοθεσίας. Δείτε το σχετικό έγγραφο και συνεχίζουμε...

Εδώ όμως προκύπτει ένα τεράστιο ερωτηματικό όσον αφορά την απόφαση του Παπανικολάου να μισθώσει το συγκεκριμένο κτίριο. Πάντα όταν ο Δήμος θέλει να ενοικιάσει ένα ακίνητο, η πρώτη του προτεραιότητα είναι να ρωτήσει την πολεοδομία αν η μίσθωση επιτρέπεται βάσει του ρυμοτομικού σχεδίου. Εδώ φαίνεται ολοκάθαρα οτι ο δήμαρχος δεν θέλησε να ρωτήσει, ίσως να ήξερε από πριν την απάντηση, αλλά για δικούς του λόγους προχώρησε στην απευθείας μίσθωση. Σίγουρα αυτό το ερώτημα προκαλεί αμφιβολίες για την ηθική της διαδικασίας μίσθωσης.

Η Πολεοδομία όμως βάσει της κλήσης της από τον Εισαγγελέα και βάσει των καταγγελιών που συσωρεύονται στην υπηρεσία τους αποφασίζει να πάει να κάνει την αυτοψία στο συγκεκριμένο κτίριο. Εκεί, όλο το Δημαρχείο, άκουσε τους ομηρικούς καβγάδες και απειλές της δημοτικής αρχής ενάντια στους υπαλλήλους που είναι αρμόδιοι για την αυτοψία, να μην θέλουν να πάνε και να προβάλλουν γελοίες και αστήριχτες δικαιολογίες για να αποτρέψουν τους υπαλλήλους να πράξουν το καθήκον τους. Ειδικά ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας κ. Βουγιουκλάκης ξεπέρασε τον εαυτό του στις απειλές φοβερίζοντας τους δύο υπαλλήλους. Μπορούμε να σας πούμε οτι μετά από τις έντονες πιέσεις του Παπανικολάου και του Βουγιουκλάκη, οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να πάνε τρεις φορές για να ελέγξουν το χώρο. Τη μία φορά χάθηκαν τα κλειδιά του υπογείου, την άλλη φορά των πάνω ορόφων και την επόμενη δεν μπορούσαν να πάνε για την αυτοψία λόγω απολύμανσης!!! Τελικά επειδή ο Βουγιουκλάκης το παρατράβηξε το σχοινί της κωλυσιέργειας, οι υπάλληλοι απείλησαν οτι θα ζητήσουν την συνδρομή της Αστυνομίας για να πάνε να κάνουν την δουλειά τους. Καταστάσεις τραγικές από μία δημοτική αρχή τραγικότερη και χείριστη. Σας παρουσιάζουμε τα τρία έγγραφα των αυτοψιών που έγιναν στις 16/4/2018.

 

Η απόφαση των υπαλλήλων της υπηρεσίας αυτοψιών δεν μπορούσε να είναι άλλη εκτός από αυτήν που ορίζει ο Νόμος. Σφράγιση και πρόστιμο στον ιδιοκτήτη. Δείτε στα παρακάτω έγγραφα τα αποτελέσματα των αυτοψιών σχετικά με το κτίριο που στέγασε ο Παπανικολάου το ΚΕΠ. Σαν σύνολο σας λέμε οτι τα πρόστιμα είναι άνω των 500.000 ευρώ, όπως βλέπετε κι εσείς στην ανάλυση που έκαναν οι υπάλληλοι.

 

Το αποτέλεσμα των αυτοψιών εξόργισαν τον Παπανικολάου. Μάλλον κάπου θα του κόστισε που η Υπηρεσία Δόμησης της Γλυφάδας δεν άκουσε αυτόν αλλά εφάρμοσε τους Νόμους. Δεν εξηγείται διαφορετικά για το πως να δικαιολογήσουμε τις επόμενες δύο κινήσεις του.

Η μία κίνηση είναι να ορίσει τον κολλητό του έμμισθο νομικό του Δήμου κ. Γεωργούλα να ακυρώσει στο Δικαστήριο την απόφαση της Πολεοδομίας. Δηλαδή ο Παπανικολάου βάζει τον κολλητό του να ακυρώσει τις αποφάσεις της υπηρεσίας κόντρα σε νόμους και συμφέροντα της Γλυφάδας. Πως σας φαίνεται αυτό; Δείτε και την σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής και των "αξιότιμων" μελών που την ψήφισαν.

 

Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ενέργεια του Παπανικολάου μάλλον εκδικητική από το να ζητήσει εξηγήσεις από την Διευθυντή της υπηρεσίας γιατί δεν προχώρησαν και σε καταμέτρηση όλων των καταστημάτων και να εφαρμοστεί ο νόμος περί σφραγίσματος των μαγαζιών. Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε την ενέργεια ενός δημάρχου που θα ζητούσε από τις υπηρεσίες του να πάνε να σφραγίσουν τα μαγαζιά της πόλης του και να αφήσει εκατοντάδες πολίτες χωρίς εργασία επειδή δεν πέρασε το δικό του γινάτι; Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε αυτόν τον δήμαρχο που θέλει να στείλει στην ανεργία τους συμπολίτες του; Πράγματι εξωφρενική όλη αυτή η διάσταση του πράγματος.

Δείτε τώρα την απάντηση της Πολεοδομίας στο αίτημα (κατά πως φαίνεται) του Παπανικολάου και του Βουγιουκλάκη, που επικρίνουν την υπηρεσία τους γιατί δεν προχωρούν στην σφράγιση των καταστημάτων από την Ανθέων μέχρι την Αιξωνή. Στο έγγραφο αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την απάντηση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Δόμησης ποιοί τους προκαλέσανε γι αυτήν την απάντηση. Έτσι στις 25/4/2018 με έγγραφο που το υπογράφει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δόμησης του λέει μεταξύ άλλων: "... ο έλεγχος σειράς κτιρίων και χρήσεων κατά μήκος της οδού Γούναρη και του συνόλου των κτιρίων σε περιοχές με χρήση αμιγούς κατοικίας εκφεύγει των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας μας, δεδομένου του φόρτου και του αριθμού διατεθιμένων υπάλλήλων". Δηλαδή απαντά στον Παπανικολάου και τον Βουγιουκλάκη οτι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο αίτημά τους για αυτοψία των καταστημάτων διότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό. 

Στη 2η σελίδα σας παρουσιάζουμε την απόφαση 221/2018 του ΣτΕ που προσέφυγαν οι ενδιαφερόμενοι, όπου στην 6σέλιδη απόφασή τους γνωμοδοτεί οτι είναι αναρμόδιο επί της ουσίας και υποχρεώνει στους διαδίκους (και στο Δήμο Γλυφάδας) να καλύψουν τα έξοδα παράστασης.

Τελευταία έγγραφα θα σας παρουσιάσουμε την εξώδικη δήλωση πρόσκληση των φερόμενων ιδιοκτητών του ακινήτου προς τον Δήμο Γλυφάδας όπου συναντάμε κάποιες ημερομηνίες που προκαλούν ερωτηματικά για το ποιοί τελικά λένε αλήθεια; Ο δήμαρχος Παπανικολάου και η παρέα του ή οι ιδιοκτήτες;

Κοιτάξτε τις παραγράφους των εγγράφων Στην πρώτη παράγραφο της 1ης σελίδας βλέπουμε τις ημερομηνίες κατάθεσης και επίδωσης του εξώδικου καθώς και τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες. Στην 2η παράγραφο της 2ης σελίδας λέει: " Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε εξαετής. Η έναρξη της μισθώσεως άρχισε κατά την ημερομηνία παράδοσης και παραλαβής του Μισθίου, ήτοι την 01/11/2017, όπως αποδεικνύεται από το υπ' αριθ. πρωτ. 42194/01-11-2017 Πρωτόκολλο Παράδοσης - Παραλαβής του Μισθίου, υπογραφέν από αμφοτέρους ημάς."

Εδώ όντως μπερδευτήκαμε από την ημερομηνία που λένε οτι το νοίκιασε ο Δήμος. Διότι όλοι είχαμε μάθει οτι το υπόγειο του κτιρίου το καλοκαίρι χρησίμευε ως αποθήκη σε κάποια εμπορεύματα και ομπρέλλες της θάλασσας που είχε ενοικιάσει ο Δήμος. Αλλά στην τρίτη παράγραφο που βλέπετε και στην 5η σελίδα του εξώδικου διαβάζουμε από τους ίδιους διαφορετική ημερομηνία μίσθωσης. Λένε λοιπόν: "Σας δηλώνουμε οτι, θα καταγγείλουμε για σπουδαίο λόγο την ως άνω από 31 Ιουλίου 2017 Σύμβαση Μισθώσεως, προκειμένου να εξαντλήσουμε τα μέσα και τα μέτρα που μας παρέχει ο Νόμος για να συμμορθωφούμε προς το περιεχόμενο των Εκθέσεων Αυτοψίας της Υπηρεσίας σας."

Αυτά είναι τα έγγραφα που σας δημοσιοποιούμε και για να λάβετε μία εικόνα όσο πιο πληρέστερη γίνεται σχετικά με τις διαδικασίες, τις ενστάσεις, τα σκοτεινά παιχνίδια και τις αλλοπρόσαλες ενέργειες του Παπανικολάου που ταυτίζεται με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και πολεμά τις υπηρεσίες του Δήμου που εφαρμόζουν το γράμμα του Νόμου.

Εμείς, όπως και οι περισσότεροι Γλυφαδιώτες που διαβάζουν, ακούν και βλέπουν κάποια κατασκευασμέναδημοσιεύματα, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε:

Τελικά ποιούς θα βάλουμε να μας προστατεύσουν από τους προστάτες μας;