Menu
A+ A A-

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Από περίεργες μέχρι ύποπτες μπορούν να χαρακτηριστούν οι ενέργειες του δημάρχου 

Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου με τον διαγωνισμό που έχει δώσει για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και μπαζών από τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Και γίνεται ακόμα πιο περίεργο και ύποπτο όταν ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη δουλειά είναι ο περιβόητος Κραμποβίτης, αυτός που πριν λίγο καιρό τον είχε ο Παπανικολάου ως εθνικό εργολάβο της Γλυφάδας όπου κατά σύμπτωση "κέρδιζε" όλους τους "διαγωνισμούς" αλλά πληρωνότανε και για "έργα" που δεν... έκανε!!!

Επειδή το ρεπορτάζ που κάναμε είναι ως περιεχόμενο αρκετά μεγάλο, θα προσπαθήσουμε να σας το δημοσιοποιήσουμε όσο πιο εμπεριστατωμένα και συγκεντρωτικά γίνεται.

Οι τεχνικές υπηρεσίες, όπου προίσταται ως αντιδήμαρχος ο γνωστός κ. Αγγελάτος, απέδωσαν (αφού τους εζητήθη από τον Παπανικολάου) στην Οικονομική υπηρεσία μία μελέτη με αριθμό 71/2017 που αφορούσε την αποκομμιδή και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και μπαζών από τους κοινόχρηστους χώρους της Γλυφάδας και την κοστολόγησαν (ποιός έδωσε τις τιμές;;;;) με το ποσό των 200.000,00 ευρώ + Φ.Π.Α.

Όπως βλέπετε στα παρακάτω έγγραφα η μελέτη και η τεχνική περιγραφή πρωτοκολλήθηκε στις 9/6/2017 και φαίνεται καθαρά η κοστολόγηση των 200.000,00 ευρώ ενώ στη 2η σελίδα αναγράφονται οι ποσότητες που υφίστανται προς αποκομμιδή καθώς και η ενδεικτική τιμή μονάδος όπου όταν θα εγένετο ο διαγωνισμός όποιος από τους συμμετέχοντες έδινε την πιο χαμηλή θα κέρδιζε τον διαγωνισμό.

Βλέπουμε λοιπόν οτι στην πρώτη κατηγορία που θα είναι 2.750 τόνοι και θα μεταφερθούν στα Χ.Υ.Τ.Α. των Λιοσίων υπάρχει η ενδεικτική τιμή προς 16 ευρώ τον τόνο. Συνεχίζοντας βλέπουμε οτι σε σύνολο οι τόνοι των ογκωδών και μπαζών ανέρχονται στις 26.750 τόννοι. Φυσικά υπάρχουν και οι ευθύνες ως προς την παρακολούθηση των εργασιών και την περισσυλογή, όπως βλέπετε στη 2η σελίδα.

Στις 6/9/2017 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή και χωρίς να αναφέρει στην περίληψη της απόφασης που εξέδωσε με αρ. 432/2017 πόσοι και ποιοί ήταν οι συμμετέχοντες σε ένα τόσο μεγάλο σε αξία διαγωνισμό, παίρνει απόφαση και αναθέτει (σύμφωνα με την επιτροπή) στην εταιρεία του περιβόητου κ. Κραμποβίτη που πολλάκις μας έχει ταλαιπωρήσει με την μη νομιμότητα των εργασιών του αλλά φαίνεται οτι διαθέτει μπάρμπα που του παραβλέπει όλες τις ατασθαλίες. Πιο κάτω θα σας αναφέρουμε το γιατί σας το λέμε αυτό. Δείτε στο παρακάτω έγγραφο την ψήφιση από την Οικονομική επιτροπή που αναθέτει στον κ. Κραμποβίτη την εργολαβία. Σημειώνουμε οτι οι κ.κ. Κόκκορης, Αλεβίζος και Βαγγελάτου καταψήφισαν την εργολαβία αλλά κανείς από αυτούς δεν μπήκε στην διαδικασία να το καταγγείλει ως μη νόμιμο, έστω και με ένα απλό δελτίο τύπου. Είπαν όχι ενώ σίγουρα θα περνούσε με τα Ναι του Παπανικολάου και καθάρισαν. Τέτοια ηθικότητα και εντιμότητα.... Το γιατί ας το κρίνει ο κάθε αναγνώστης. Φυσικά οι της πλειοψηφίας δεν χρειάζεται να πούμε το γιατί το ψήφισαν.

Ερχόμαστε τώρα στις 21/9/2017 μετά από 15 ημέρες δλδ και ο Παπανικολάου καλεί τον "τυχερό" εργολάβο κ. Κραμποβίτη να υπογράψουν το μεταξύ τους συμφωνητικό. Εδώ θα δείτε σημαντικά στοιχεία που μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα θα τα βλέπατε. Σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό του Δημοσίου ύψους 200.000,00 ευρώ θα πρέπει οι συμμετέχοντες να ήταν αρκετοί. Το λέμε αυτό γιατί αν οι συμμετέχοντες είναι από δύο και κάτω, ο διαγωνισμός ακυρώνεται και ξαναγίνεται η διαδικασία για να έρθουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Σκοπός και στόχος είναι να κερδίσει ο Δήμος μια πολύ συμφέρουσα προσφορά έκπτωσης στον ενδεικτικό προϋπολογισμό που συνήθως κυμαίνονται οι προσφορές από 30% και φθάνει το 65%.

Αντ' αυτού βλέπουμε οτι ο κ. Κραμποβίτης να "κέρδισε" τον διαγωνισμό (χωρίς να γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι συμμετέχοντες, αν υπήρξαν...) με την τεράστια προσφορά έκπτωσης της τάξης ούτε του.... 2% !!!! Προκαλούμε τον οιονδήποτε σε τέτοιου είδους διαγωνισμό σε όλη την Ελλάδα να μας πει αν υπήρξε ποτέ τέτοια προσφορά χωρίς μετά να αποκαλυφθεί οτι ήταν φωτογραφικός. Δλδ στις 200.000,00 ευρώ ο "τυχερός" εργολάβος περιβόητος κ. Κραμποβίτης έδωσε μόλις 2.675 ευρώ έκπτωση!!! Και οι Κόκκορης, Βαγγελάτου δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο από τις φωνές και απλά είπαν όχι...

Παρακάτω βλέπουμε την τιμή μονάδος που έδωσε ο περιβόητος κ. Κραμποβίτης από τον ενδεικτικό προϋπολογισμό που εκτίμησαν οι της Τεχνικής υπηρεσίας, όπου επαναλαμβάνουμε πάλι οτι αντιδήμαρχος είναι ο γνωστός κ. Αγγελάτος.

Βλέπετε οτι στην πρώτη κλίμακα των 2.750 τόννων, ενώ προϋπολογίστηκε όπως είδατε στον πρώτο πίνακα με το ποσόν των 16 ευρώ ανα τόννο ο κ. Κραμποβίτης έδωσε την τεράστια έκπτωση των 0,10 λεπτών!!!! χρεώνοντας από 16 ευρώ μόνο 15,90!!!!

Στην 2η κλίμακα από 8 ευρώ ο κ. Κραμποβίτης έδωσε τιμή 7,90 , δλδ πάλι 0,10 λεπτά και στην τρίτη κλίμακα από 5 ευρώ έδωσε 4,90, δλδ πάλι 0,10 λεπτά. Και θέλουν να μας πουν οτι αυτός ο περιβόητος εργολάβος με τις τόσες ατασθαλίες στην εργασία του ήταν ο πιο χαμηλός σε προσφορά από όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Αν και εδώ που τα λέμε, αμφιβάλλουμε αν υπήρξε άλλος συμμετέχων και η δουλειά πήγε κατόπιν συμφωνίας.

Πηγαίνοντας παρακάτω το ρεπορτάζ η βρώμα που αναβλύζει από τον συγκεκριμένο "διαγωνισμό" δυστυχώς συνεχίζεται. Ζητήσαμε και πήραμε αντίγραφο από την Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) τα πρακτικά της απόφασής της και που αφορούσαν πόσους τόννους ογκωδών πήγε ο Δήμος Γλυφάδας στο Χ.Υ.Τ.Α. στα Λιόσια.

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής Αριθμός Απόφασης : 10/17

ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ σχετικά με κλάδεμα, πράσινα.

Η προεδρεύουσα της συνεδρίασης του Δ.Σ., και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ Ερμίνα Κυπριανίδου, αρχικά κάλεσε το μέλος του Δ.Σ. κ. Βρούστη, να εισηγηθεί το 2ο θέμα ημερήσιας διάταξης σχετικά με την απόφαση, ανέφερε τα εξής: «Σύμφωνα με την απόφαση 350/16 Απόφαση της Ε.Ε από την 1η Οκτωβρίου του 2016, οι Δήμοι έπρεπε να τα οδηγούν τα καθαρά κλαδοδέματα ατελώς στο ΕΜΑΚ προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε εδαφοβελτιωτικό εδάφους (λίπασμα) και να μην οδηγούνται στον ΧΥΤΑ με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις μεταξύ των όποιων και η μείωση της δυναμικότητας του ΧΥΤΑ. Πολλοί δήμοι της Αττικής συμμορφώθηκαν με την απόφαση με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Κηφισιά, το Χαλάνδρι, κ.α.

Όμως αρκετοί δήμοι όπως ο δήμος Γλυφάδας, Μαρκόπουλου, Κερατσινίου και άλλοι της Αττικής, δεν έφεραν ούτε έναν τόνο. Ενώ πάρα πολλοί δεν ξεπέρασαν τους 50 τόνους. Έτσι, στο διάστημα από Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα, εκτός των εξαιρέσεων που αναφέρθηκαν διαπιστώνεται μια ακατανόητη άρνηση πολλών δήμων να συμμορφωθούν στην κατεύθυνση της μείωσης των απορριμμάτων. Η χωριστή συλλογή των κλαδεμάτων (που αποτελεί την απλούστερη και ευκολότερη έμπρακτη απόδειξη) συμμετοχής των Δήμων στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι σήμερα έχει εκθέσει πολλούς Δήμους της Αττικής.

Μας λένε οτι επίσημα μέσα από την συνεδρίασή τους που συμμετέχουν δεκάδες εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους της Αττικής από τον Δήμο Γλυφάδας δεν μεταφέρθηκε ούτε ένας τόννος ογκώδη!!!

Πηγαίνοντας στην μελέτη και στην τεχνική περιγραφή του διαγωνισμού καθώς και στην προσφορά του Κραμποβίτη, βλέπουμε οτι τα ογκώδη που θα μετέφερε είναι 26.750 τόννοι. Θέλετε να πούμε μόνο στην πρώτη κλίμακα που αναφέρει ονομαστικά τα Λιόσια; Μιλάνε για 2.750 τόννους. Αν πήγανε, ούτε έναν λέει το Δ.Σ. εμείς λέμε 1 τόννο, οι υπόλοιποι 2.749 τόννοι που πήγανε; Ή υπάρχει μόνο στη φαντασία κάποιων "έξυπνων"; Μήπως έγινε κάποιο λάθος στο νούμερο του τοννάζ; Και αν δεν υπήρξαν αυτά τα νούμερα που πάνε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ του Δημοτικού ταμείου; Μήπως μεταφέρθηκαν αλλού;

Και το κερασάκι στην τούρτα του φαγοποτιού. Ο δήμαρχος κ. Παπανικολάου υπέγραψε χρηματικό ένταλμα πληρωμής στον κ. Κραμποβίτη να εισπράξει έναντι του ποσού της σύμβασης 82.970,71 ευρώ για την εργασία που έκανε για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και μπαζών. Δεξιά από το παραστατικό του σχετικού εντάλματος που σας το δημοσιεύουμε παρακάτω βλέπετε οτι υπάρχουν και οι ανάλογες πιστοποιήσεις κάποιων εργαζομένων οτι μεταφέρθησαν τα ογκώδη, έγινε η επιμέτρηση, υπάρχει αναλυτικό ημερολόγιο εργασιών καθώς και βεβαίωση των εργασιών. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε αυτές τις πιστοποιήσεις κλπ των δημοτικών υπαλλήλων.

Γεγονός είναι οτι η βρώμα που αναδεικνύεται τους μόνους που δεν ενοχλεί είναι το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. Αυτοί ξέρουν. Ο λαός θα μάθει;

Δείτε και το χρηματικό ένταλμα πληρωμής στον περιβόητο Κραμποβίτη που υπέγραψε ο "αδάμαντας" της ηθικής και της εντιμότητας δήμαρχος Παπανικολάου στις 4/5/2018. Πριν μία εβδομάδα δλδ.

Εμείς συγχαίρουμε την παρέα του 4ου ορόφου γιατί διδάσκει πως κλείνονται και γίνονται οι σοβαρές μπίζνες. Συγχαρητήρια κύριοι, είσαστε πολύ μπροστά από την εποχή σας...