Menu
A+ A A-

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ

Άλλη μία δικαίωση της εφημερίδας μας από το ρεπορτάζ που κάνουμε συνεχώς για 

την ανικανότητα των σημερινών διοικούντων της Δημοτικής Επιχείρησης του Γκολφ.

Μια δικαίωση όμως που μας στεναχωρεί για την τροπή που παίρνει το όλο ζήτημα της επιχείρησης που μας αφήνει με πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που την διοικεί ο Παπανικολάου με την διοίκηση του Γκολφ.

Πόσο μακρυά μπορούμε να φτάσουμε τη σκέψη μας, όταν η στάση των διοικούντων είναι οτι χειρότερτο για την πορεία του Γκολφ; Πόσο μακρυά μπορούμε να φτάσουμε τη σκέψη μας αν υποθέσουμε οτι επίτηδες και σκοπίμως αυτή η διοίκηση φτάνει στο σημείο να μην υπολογίζει τα διοικητικά πρόστιμα που μας επιβάλλουν εξ αιτίας της αδιάφορης και προκλητικά απαθής στους Νόμους που διέπουν τις δημοτικές επιχειρήσεις; Πόσο μακρυά είναι η πραγματικότητα οτι οι σημερινοί διοικούντες θέλουν να ξεπουλήσουν το περιουσιακό στοιχείο των Γλυφαδιωτών;

Σίγουρα ΟΛΟΙ οι διοικούντες και αυτοί που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Γκολφ Α.Ε. θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις πράξεις τους. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα έγγραφα που τους στέλνουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Όπως είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ που κάναμε για το Γκολφ στις 18/3/2018 και το δημοσιεύσαμε με τίτλο: 

ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ

ήρθε και το ραβασάκι για το πρόστιμο. Σας θυμίζουμε τα έγγραφα που είχαμε δημοσιεύσει από την Περιφέρεια προς το Γκολφ και τι έλεγαν:

Πολλά είναι ακόμη τα "κατορθώματα" του ξενόφερτου Παπανικολάου αλλά είναι ακόμη ένα που είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Μιλάμε για το Γκολφ της Γλυφάδας. Η αδιαφορία, η αλλαζονεία, η υπεροψία αλλά κυρίως η ανικανότητα αυτών που διοικούν σήμερα το τεράστιο αυτό περιουσιακό κομμάτι των Γλυφαδιωτών, κοντεύει να κλείσει ως παράνομο!!! Μάλιστα, μετά το οικονομικό στραπάτσο που μας οδήγησαν με την αποζημίωση του νερού ύψους 925.000 ευρώ, μας οδηγούν με τις ανόητες και βλακώδεις ενέργειες αυτών που διοικούν να κλείσει το Γκολφ επειδή δεν φρόντισαν να έχουν τις απαιτούμενες άδειες που ορίζει ο Νόμος.

Μα πως είναι δυνατόν χρόνια προβλήματα στο Γκολφ να έχουν διογκωθεί τόσο πολύ με τον Παπανικολάου και τους άσχετους που τοποθέτησε να το διοικούν; Μήπως τελικά ο Παπανικολάου βαδίζει σύμφωνα με σχέδιο για το ξεπούλημα του Γκολφ;

Όπως και νάχει, η ουσία είναι οτι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Επίτηδες ή συμπτωματικώς η επιχείρηση του Γκολφ θα κηρύξει φαληριμέντο. Και το λέμε αυτό για τον απλούστατο λόγο οτι πλέον δεν μπορεί η εταιρία να ανταποκριθεί στα καλέσματα της νομιμότητας. Δείτε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Αν και τα σχετικά έγγραφα τα έχουμε πολύ καιρό στα χέρια μας, θέλαμε να δούμε μέχρι σε ποιό σημείο θα έφτανε το διοικητικό συμβούλιο του Γκολφ να στείλει απάντηση στο ερώτημα της Περιφέρειας. Εσείς νομίζετε οτι το Δ.Σ. του Γκολφ έστειλε ανάλογη απάντηση; Θα γελούσαμε αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η υπόθεση και το κλίμα της ανευθυνότητας δεν ήταν τόσο βαρύ.

Όπως βλέπετε το έγγραφο στάλθηκε από την Περιφέρεια στις 9/2/2018 και εστάλη στο Δ.Σ. του Γκολφ Α.Ε., στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Υγειονομείο της Περιφέρειας και στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Ήρθε το ειδικό τμήμα της Περιφέρειας και έκανε αυτοψία στο χώρο του Γκολφ στις 17/1/2018 και μεταξύ άλλων ζητούσαν τις περιβαλλοντικές άδειες κτισμάτων, εγκαταστάσεων κλπ που βρίσκονται μέσα στο χώρο που καλύπτει το Γκολφ και ως Δασική έκταση. Οι αρμόδιοι του Δ.Σ. του Γκολφ τους κοιτούσαν λες και έβλεπαν κάποιους εξωγήϊνους. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν οτι για την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης θα έπρεπε να υπάρχουν και οι ανάλογες άδειες λειτουργίας. Φυσικά οι αρμόδιοι της επιχείρησης φρόντισαν να... μην υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες. Έτσι οι ελεγκτές τους έδωσαν διωρία μέσα σε 5 σύν 5 ημέρες να απαντήσουν εγγράφως και να εξηγήσουν γιατί στερείται αδείας το Γκολφ. Τι λέει όμως ο Νόμος στην περίπτωση που δεν θα αποστείλλουν απαντήσεις ή δεν θα υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες; Δείτε τι λέει το σχετικό έγγραφο:

" Σε περίπτωση που δεν υποβληθούν απόψεις ή αυτές κριθούν μη βάσιμες, αναληθείς ή ανεπαρκείς, η υπηρεσία θα προβεί στην εισήγηση για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο) για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σύμφωνα με το άρθρο 30 του Νόμου 1650/86, ενώ προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 28 του ιδίου Νόμου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει"

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα με την αδειοδότηση είναι πολύ σοβαρό αλλά εκτιμούμε οτι με αυτούς που ορίσθηκαν να το διαχειριστούν είναι ανθρωπίνως αδύνατον να το καταφέρουν. Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν;

Θα πρέπει να χαθεί το Γκολφ από τους Γλυφαδιώτες για να ξυπνήσει ο λαός;

Αυτά σας είχαμε δημοσιεύσει πριν από τις 18/3/2018. Και δυστυχώς δικαιωθήκαμε απόλυτα στις προβλέψεις μας και στο αποτέλεσμα. Δείτε τώρα τα αμέσως επόμενα έγγραφα που έστειλε η Περιφέρεια στο Γκολφ αποκλειστικά από τη notia-press, που δυστυχώς υπάρχουν και οι πρώτες κυρώσεις.

Η κουτοπονηριά όλων των διοικούντων, η αλλαζονεία και ίσως η σκόπιμη αδιαφορία να επιδείξουν ότι έγγραφα υπάρχουν στην Περιφέρεια αποδεικνύεται περίτρανα σε αυτήν την επιστολή κυρώσεων προς τους Διοικούντες την δημοτική περιουσία μας. Με την απόφαση που επιβλήθηκε στην δημοτική επιχείρηση είναι πλέον μόνο η αρχή των αναμενόμενων και άλλων κυρώσεων. Διαβάστε προσεχτικά το έγγραφο που απεστάλλη στο Δ.Σ. του Γκολφ στις 2/4/2018 και με αρ. πρωτ. 66167 και μάλιστα με συστημένη απόδειξη για να μην μπορούν οι κουτοπόνηροι να πουν οτι δεν την παρέλαβαν. Δείτε οτι ενώ η επιχείρηση ζήτησε και πήρε μία παράταση 5 ημερών για να καταθέσει τα δικά της νόμιμα έγγραφα, εν τούτοις ποτέ δεν κατέθεσαν σύμφωνα με την παράγραφο V που λέει: "Το γεγονός οτι δεν έχουν κατατεθεί σχετικές απόψεις με στοιχεία συμμόρφωσης από την εταιρεία ΓΚΟΛΦ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Α.Ε. σχετικά με τα αναφερόμενα στο 13 σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας"

Έτσι αποφασίστηκε ως πρώτη κύρωση η επιβολή χρηματικού προστίμου τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00) όπως αναφέρει στην απόφαση που σας δημοσιεύουμε. Αυτή η ποινή όμως είναι η πρώτη δόση των πειθαρχικών κυρώσεων που το τέλος και το ύψος ακόμη δεν γνωρίζουμε που θα φτάσει αφού οι διοικούντες λένε οτι όσα και να βάλουν πρόστιμα θα τα πληρώσει το Δημοτικό ταμείο!!! Μα τέτοια ανευθυνότητα; Αυτή η στάση δεν είναι κατάφωρη παράβαση του όρκου που έδωσαν όταν στην τελετή ορκομωσίας τους δήλωναν οτι θα υπερασπιστούν την Δημοτική περιουσία; Επίορκοι λοιπόν; Μήπως είναι μουσουλμάνοι ή ισλαμιστές οι διοικούντες και δεν τους ενδιαφέρει ο όρκος που έδωσαν; Γιατί πάλι να πληρώσει το πρόστιμο ο Γλυφαδιώτικος λαός αφού προήλθε από τις δικές τους μη ενέργειες; Μήπως πρέπει τελικά να πληρώσει ο Γλυφαδιώτης για να τιμωρηθεί από την ψήφο που τους έδωσε;

Αλλά δυστυχώς γι αυτούς αλλά ευτυχώς για όλους εμάς που πονάμε βλέποντας την ανύπαρκτη διοίκηση με τα συνεχόμενα λάθη, η Περιφέρεια κοινοποίησε το έγγραφο αυτό, όπως βλέπετε στο τέλος και στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών για να αποδωθούν και οι Ποινικές ευθύνες των διοικούντων. Ήδη σας έχουμε αναφέρει οτι στο έγγραφο αναφέρεται το εξής: "" Σε περίπτωση που δεν υποβληθούν απόψεις ή αυτές κριθούν μη βάσιμες, αναληθείς ή ανεπαρκείς, η υπηρεσία θα προβεί στην εισήγηση για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο) για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σύμφωνα με το άρθρο 30 του Νόμου 1650/86, ενώ προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 28 του ιδίου Νόμου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει"

Εμείς αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε προς πάσα αρμόδια αρχή όλους τους εμπλεκόμενους για παράβαση καθήκοντος, για απιστία με δόλο και σκοπιμότητα και οι διωκτικές αρχές ας πράξουν το καθήκον τους. Σας γνωστοποιούμε τα ονόματα που απαρτίζουν το Δ.Σ. του Γκολφ, απλά για να ξέρετε ποιοί κατ' ουσίαν είναι οι υπόλογοι. Φυσικά δεν εξαιρούνται και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν ψηφίσει την άφεση αμαρτιών από τις ευθύνες του το Δ.Σ. αλλά έρχεται η Πολιτεία και τους τιμωρεί.

1) Στυλιανός Κουρουπάκης, 2) Αθανάσιος Σκαλτσάς, 3) Μαρία Μηλιαρέση, 4) Ευστάθιος Γεωργούλας, 5) Υπακοή Γερογιαννάκη, 6) Νικόλαος Παπαμαύρος, 7) Παναγιώτα Ντόσκα, 8) Γεωργία Μανιάτη, 9) Βασίλειος Γιαννόπουλος, 10) Γεώργιος Κλωνάρης, 11) Ελένη Κουλάλη, 12) Κωνσταντίνος Κόλλιας, 13) Σταμάτιος Παπάδης.