Menu
A+ A A-

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΑΥΚΑ: ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ανεξιχνίαστες παραμένουν ακόμα οι παιδαριώδεις αντιδράσεις που επέλεξε ως τρόπο 

διοίκησης ο δήμαρχος Παπανικολάου, όταν μόλις μετά από δύο μήνες που διόρισε τον κ. Τζούβελη στο πόστο που αναδείχθηκε, του τομέα της καθαριότητας, τον απέπεμψε από την θέση του τοποθετώντας την κ. Καυκά.

Πόστο που γενικά μας εξέπληξε αφού η επιτυχία της σωστής διοίκησης στην καθαριότητα δεν είναι γυναικεία "δουλειά".

Είχαμε επισημάνει όμως οτι ίσως αυτή η αλλαγή προσώπων, από τον έμπειρο Τζούβελη στην αδαή Καυκά να είχε μεγάλη σχέση με τον διαγωνισμό που έφερε μετά ο Παπανικολάου που θέλει να δώσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση και ανταλλακτικά των οχημάτων του Δήμου Γλυφάδας. Ο Τζούβελης αντιδρούσε με αυτόν τον διαγωνισμό. Φυσικά αντιλαμβανόμαστε όλοι οτι με τόσα χρήματα ανανεώναμε όλο το στόλο των οχημάτων του Δήμου από το να τα συντηρήσουμε που κι εκεί ελέγχονται για την έντιμη πρόβλεψη κάποιων αρπαχτικών.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε πάλι με τις ανησυχίες μας στην τοποθέτηση της Καυκά στο ιδιαίτερο καταπονημένο πόστο της καθαριότητας. Η Γλυφάδα βρωμάει. Τα κάθε λογής σκουπίδια, οι πάσης φύσεως ρύποι, οι παρανομίες που γίνονται στο χώρο του γκαράζ, ο πλημμελής έλεγχος στους υπαλλήλους και η πλήρης ανάδειξη κάποιων υπαλλήλων που γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως, οδήγησαν στις αντικρουόμενες σχέσεις διοίκησης - υπαλλήλων. Κοινώς, εννοούμε οτι οι "δικοί" τους εργαζόμενοι με υπερωρίες και άραγμα, ενώ οι "εχθροί" εργαζόμενοι στην σκληρή βάρδια, απομόνωση, πετσόκομα ρεπό και υπερωριών. Αυτό "κατάφερε" η Καυκά σε πολύ σύντομο διάστημα.

Αποτέλεσμα όμως αυτής της παιδαριώδους πολιτικής αντιμετώπισης και της άσκησης διοίκησης είναι να την πληρώνουμε όλοι εμείς που φορολογούμαστε πάρα πολύ ακριβά, αφού ο τομέας της καθαριότητας εκτός από εμπάθειες μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων που δεν είναι αυλοκόλακες της Καυκά και του ανεκδιήγητου ξενόφερτου Παπανικολάου, μας οδηγεί σε τριτοκοσμικό Δήμο, που το Μενίδι με τους γύφτους είναι κατά πολύ ανώτερο της Γλυφάδας.

Πλέον τα πράγματα οδηγούνται σε ευθεία σύγκρουση των αιθαροβομένων διοικούντων με τους εργαζόμενους που απλά θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους υπεύθυνα και συνειδητά.

Εδώ φτάσαμε στο σημείο οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται προς το καλό της πόλης, οι ιθύνοντες να το κοστολογούν με το ποιός το λέει!!! Ενώ καλούνε τους πολίτες να επικοινωνούν μαζί τους για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν στις γειτονιές τους (λακκούβες, λάμπες, πεζοδρόμια, κάδοι κλπ) με το σύστημα fix my city, το οποίο σημειωτέον το έχουμε αδαμαντοπληρώσει μέχρι τώρα, όχι μόνο δεν υπάρχει ανταπόκριση από τη διοίκηση αλλά και εμπαιγμός.

Και λέμε τώρα εμείς, άντε να καταλάβουμε οτι όλα αυτά τα αδαμαντοπληρωμένα προγράμματα γίνονται για το θεαθήναι, ίσα ίσα βρε αδελφέ να έχουνε να λένε προεκλογικά οτι κάνανε αυτό ή το άλλο.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες από τους Γλυφαδιώτες για σπασμένους κατά δεκάδες κάδους; Κάπου με τα ψέματα, κάπου με υποσχέσεις, κάπου με αδιαφορία, τους Γλυφαδιώτες τους αποφεύγεις.

Όταν όμως ένας εργαζόμενος του Δήμου, καταγγέλει ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους Δημότες πως τον αποφεύγεις; Και ειδικά όταν ο εργαζόμενος αυτός είναι ο Προϊστάμενος τομέα της καθαριότητας που η δουλειά του είναι να ελέγχει τους δρόμους και τις γειτονιές της Γλυφάδας και να παρεμβαίνει για την επίλυση των προβλημάτων; Όταν αυτός ο ίδιος ο Προϊστάμενος παραγκωνίζεται από την κ. Καυκά γιατί προφανώς δεν ανήκει στην κάστα των εκλεκτών της διοίκησης, και δεν εισακούγονται οι παρεμβάσεις του; Γιατί να φτάνει στο σημείο να δίνει τα αποτελέσματα της εργασίας του μέσω αυτού του προγράμματος που θα το αναλάβει κάποιος κατώτερος σε βαθμίδα συνάδελφός του;

Και άντε να δεχτούμε οτι βρήκε τρόπο ο εργαζόμενος να πιέσει κάποιους τεμπέληδες της διοίκησης να κάνουν τη δουλειά τους και να επιλυφθούν των προβλημάτων που τους υποδεικνύει. Τι γίνεται όμως όταν και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζει πλήρη αδιαφορία από τους συναδέλφους του και από τους Παπανικολάου - Καυκά;

Τότε φανερώνεται η πολιτική γύμνια των διοικούντων. Προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, επειδή τα υποδεικνύει ο πλέον αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος που δεν είναι αρεστός, να χρονίζουν και να μην δίνεται η απάντηση προς όφελος των Γλυφαδιωτών.

Δείτε τις καταγγελίες του Προϊσταμένου της Καθαριότητας που για να υπάρχει έγγραφο δικαιολογητικό της άρνησης της διοίκησης να μην ασχολέιτε με τα καθημερινά προβλήματα της πόλης, αναγκάζεται μέσω αυτού του προγράμματος να καταθέτει σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης το τι συναντάει.

Δείτε τους δρόμους και τις φωτό που αποδεικνύουν το ορθόν των καταγγελιών. Δυστυχώς μετά από πολύ καιρό, ακόμη αυτοί οι κάδοι παραμένουν στη θέση τους. Δυστυχώς δεν σέβονται ούτε τα σχολεία που τα παιδιά παραδειγματίζονται για το πως πρέπει να λειτουργούν αύριο όταν γίνουν πολίτες της Γλυφάδας. Η αντιαισθητική εικόνα των πολιτικά ανικάνων αποτυπώνεται στα παιδικά μάτια ως το σύνηθες φαινόμενο. Στη φωτο της Ρήγα Φεραίου, ακριβώς μπροστά από τα σχολεία οι κάδοι είναι απερίγραπτα αντιαισθητικοί και μάλιστα πίσω από έναν κάδο φαίνεται καθαρά η δημοτική στάση που πάλι δεν λειτουργεί, πάλι είναι χαλασμένο το σύστημα, τα παιδιά δεν γνωρίζουν πότε θα περάσει κάποιο δημοτικό λεωφορείο, άσχετα που οι γονείς τους τα έχουν πληρώσει πολύ ακριβά.

Δείτε τις επώνυμες καταγγελίες και περάστε κι εσείς να δείτε αν πράγματι άλλαξε κάτι. Τελικά η ανακύκλωση περιλαμβάνει μόνο χαλασμένα αντικείμενα ή μπορεί κάποιος να πετάξει και χαλασμένους διοικούντες; Και με ποιό δικαίωμα η εταιρεία που εκμεταλεύεται το χώρο της Γλυφάδας δεν σέβεται και τους Γλυφαδιώτες; Μήπως τελικά κάποιοι θησαυρίζουν παράνομα από την εταιρεία ανακύκλωσης και αφού πληρώνουν μας έχουν και γραμμένους;