Menu
A+ A A-

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πολλές φορές έχουμε στηλιτεύσει από κάποιους εργαζόμενους του Δήμου Γλυφάδας, 

τον υπερβολικό ζήλο που δείχνουν για να υπερασπίζονται τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής όσο κι αν αυτές δεν είναι τόσο διάφανες ή ακόμα είναι παράνομες,

αλλά αυτοί με τις ενέργειές τους ή ακόμα και με την υπογραφή τους είναι οι βασικοί μοχλοί κάποιοι να θησαυρίζουν πάντα σε βάρος του Γλυφαδιώτικου ταμείου.

Ήδη έχουμε καταφύγει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για περιπτώσεις που "βγάζουν μάτια" όπου δημοτικοί υπάλληλοι με τις υπογραφές τους ζημιώνουν το Δήμο αλλά πάντα αναφερόμαστε στους επιχειρηματίες που οικονομάνε μαύρο χρήμα και πλουτίζουν παράνομα.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που όσο και να μην θέλεις να ασχοληθείς με εργασίες ή διαδικασίες που βγάζουν μάτια για το πόσο νόμιμες είναι, δεν σε αφήνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να το προσπεράσεις.

Όπως συμβαίνει με τον προϊστάμενο των Τεχνικών υπηρεσιών κ. Βλάσση Μπισμπίκη που από τότε που ο Παπανικολάου μετέθεσε από την θέση του Διευθυντή των Τ.Υ. κ. Βαρδακούλια, και με την τοποθέτηση του Αγγελάτου ως διορισμένου αντιδημάρχου ο κ. Μπισμπίκης έγινε ο άνθρωπος του δημάρχου για όλες τις δουλειές. Πάμπολλες οι φωτογραφίες που τον παρουσιάζουν σε διάφορες εργασίες που κατά τη γνώμη μας υπόκεινται σε έλεγχο.

Πόσες φορές με τον πρώην εθνικό μας εργολάβο κ. Κραμποβίτη που μας προμήθευε οικοδομικά υλικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ και δεν τα έχουμε δει ποτέ, δημοτικά έργα που ελέγχονται για την νομιμότητά τους, ο κ. Μπισμπίκης ήταν πάντα εκεί για να επιτηρεί. Αλήθεια, τι επιτηρούσε όταν παρέμβαινε η αστυνομία για έλεγχο μη νομιμότητας συλαμβάνοντας εργαζόμενους ως παράνομα να επιτελούν το έργο; Πως η αστυνομία , κατόπιν των σχετικών στοιχείων, να τα θεωρεί ως παράνομα και ο κ. Μπισμπίκης να είναι επιτηρητής του έργου;

Αλλά κάπου έχουν ξεφύγει οι καταστάσεις. Μας έστειλαν κάποιες φωτό που δείχνουν το εξοχικό του κ. Μπισμπίκη, που όπως και να το κάνουμε με ένα μισθό δημοτικού υπαλλήλου δεν γίνεται να χτίσεις τέτοια βίλα.

Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, υπάρχουν κι άλλες, πραγματικά απορούμε πως τα καταφέρνει ο κ. Μπισμπίκης να διάγει τέτοια πολυτελή ζωή. Με δυσκολία μπορούμε να μην αναρωτηθούμε αν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη συνεργασία με τον επιχειρηματία που έχει εταιρεία στην Κύπρο κ. Κραμποβίτη και θησαύρισε από τις "αόρατες" παραγγελίες του Δήμου με τον κ. Μπισμπίκη να είναι αυτός που θα έλεγχε την παράδοση ή την κατασκευή του έργου.

Ακόμα και με την αγορά την τεράστια ύψους 1.300.000 ευρώ για τα φυτά από τον Αλεξίου που πολλάκις καταγγείλαμε αυτήν την επίβλεψη, την ταξινόμηση αλλά και την φύτευση - συντήρηση στη Γλυφάδα. Πάλι ο κ. Μπισμπίκης ήταν ο επιτηρητής του "έργου".

Ακόμα και με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων που παίρναμε τα υλικά από τον κ. Κραμποβίτη, ποτέ δεν μάθαμε που και πόσα υλικά έχουν τοποθετηθεί. Πάλι ο κ. Μπισμπίκης ήταν επιτηρητής των "έργων".

Μετράμε δεκάδες περιπτώσεις που τα έργα αυτά ελέγχονται για τη νομιμότητά τους. Ειδικά δε σε περιπτώσεις που άπτονται στην επιτήρηση των Τεχνικών υπηρεσιών η τοποθέτηση του κ. Μπισμπίκη ως επιτηρητή είναι η αναμενόμενη. Εργαζόμενος που τυγχάνει της άμεσης και απολύτου εμπιστοσύνης του Παπανικολάου και της παρέας του. Να σημειώσουμε τα τεράστια έξοδα που έχει ένας γονιός που έχει παιδί να σπουδάσει στο εξωτερικό και δη στην Αγγλία.

Αλλά λίγο κράτει κύριοι.... Τόση αφοσίωση μόνο οι ερωτευμένοι την έχουν... Και όπως λέει η παροιμία, ο έρωτας και το χρήμα δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ...