Menu
A+ A A-

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ

Η ανεπάρκεια ικανών προσώπων που δυστυχώς έχουν εκλεγεί για να μας 

"υπηρετήσουν" ως πόλη και πολίτες είναι καταγεγραμμένη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στη Γλυφάδα εδώ και 20 χρόνια.
Εκτός από τους αείμνηστους Σάββα Λαζαρίδη ως αναμορφωτή και θεμελιωτή της Γλυφάδας και τον Θεόδωρο Σπονδυλίδη ως συνεχιστή και αναδιοργανωτή, όλοι οι άλλοι απλώς πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν.
Λανδράκης, Σφακιανάκης, Θεοδωρόπουλος, Κόκκορης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία. Η πορεία τους κατά την διάρκεια της θητείας τους και η ελαστικότητα της έντιμης θητείας εξόργιζαν τους Γλυφαδιώτες και τους "αντάμοιβε" με την ψήφο τους.
Ειδικά δε στα χρόνια προβλήματα της Γλυφάδας όπου ακόμα και σήμερα, μετά από δεκαετίες όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά προστέθηκαν και άλλα. Σήμερα θα αναφερθούμε στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Γλυφάδας, γνωστό με τα αρχικά ως ΣΜΑ που βρίσκεται στην Παναγούλη δίπλα από το γκαράζ του Δήμου.
Είναι τεράστιο θέμα και ο όγκος των σελίδων που τόσα χρόνια μεγάλωνε, απαρριθμεί εκατοντάδες σελίδες με αποφάσεις, προστίματα, διεργασίες κλπ. Το ρεπορτάζ που κάναμε τρεις μήνες τώρα ακόμα δεν το θεωρούμε πλήρη εμπεριστατωμένο, καθώς συνέχεια ανακαλύπτουμε και περισσότερα έγγραφα. Γι αυτό προσπαθήσαμε να τα "μαζέψουμε" για να κατανοήσετε πράξεις και έργα όλων αυτών που τα τελευταία 20 χρόνια μας δουλεύουν ψιλό γαζί οτι προσπαθούνε, ενώ στην ουσία είναι και ήταν αδιάφοροι, υπερόπτες και σκορπούσαν τα χρήματα αλόγιστα. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!
Ο πρώτος που ασχολήθηκε και πήρε στα σοβαρά την απόφαση με μεταφέρει το ΣΜΑ και να το πάει στο βουνό ήταν ο Σπονδυλίδης το 1996. Ήδη είχε κανονίσει έναν χώρο 13 στρεμμάτων να δωθεί στο Δήμο και στις παραινέσεις των δικών του οτι ήταν λίγα τα στρέμματα έλεγε: "Ας πατήσουμε το πόδι μας στο βουνό και μετά βλέπουμε". Όπως είπαμε με την μεσολάβηση του τότε Νομάρχη Πειραιά κ. Γύφτουλα Παναγιώτη και με την βοήθεια του Μητσοτάκη του είχαν δωθεί τα 13 στρέμματα. Αλλά τότε έπεσε πάνω στην έντονη και δυναμική αντιπολίτευση του Στέλιου Λανδράκη, που ξεσήκωνε τους Τερψιθιώτες και εμπόδισαν τον Σπονδυλίδη να υλοποιήσει το σχέδιό του. Όπως είχε εκμυστηρευτεί παλιότερα ο Λανδράκης, κάτι ως αντιπολίτευση, κάτι λόγω των εκλογών ήταν μεγάλη βλακεία του που το είχε εμποδίσει. Αν τότε ο ΣΜΑ είχε πάει στο βουνό, από τότε μέχρι σήμερα δεν θα αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα.
Αυτά ως μια δόση ιστορίας που την ζήσαμε από κοντά και έχουμε προσωπική άποψη.
Από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει μία κατάσταση τραγελαφική. Καταγγελίες από κατοίκους της Παναγούλη, καταγγελίες από πολίτες, καταγγελίες από κρατικές υπηρεσίες, αυτοψίες, έγγραφα, προστίματα και Δικαστικές αποφάσεις συνθέτουν μία εικόνα τριτοκοσμικής πόλης. Αλλά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ο κάθε δημαρχάκος να σπαταλά αλόγιστα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν μελέτες, κατασκευές, συντηρήσεις, περιβαλλοντικών καταστάσεων κλπ. Αρκεί να σας πούμε οτι α σημερινός μόνο δήμαρχος σκόρπισε για το παράνομο ΣΜΑ στα 3 χρόνια της θητρείας του πεντακόσιες πέντε χιλιάδες ευρώ (505.589,37 ευρώ)!!! Πιο κάτω σας παραθέτουμε αναλυτικό πίνακα με τις αιτιολογίες και επιχειρήματα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τα διαβάσετε, όχι μόνο γιατί πραγματικά δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ για να τα βρούμε, αλλά για να δείτε πόσα πήγαν σε μελέτες (αέρας δλδ) και σε άλλα ευφυολογήματα σε παράνομο χώρο λειτουργίας ΣΜΑ .
Θα ξεκινήσουμε από την 1/6/2004 απόφαση του Νομάρχη που διέταξε προσωρινή σφράγιση του ΣΜΑ Γλυφάδας καθώς και πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ο Δήμος Γλυφάδας επί Σφακιανάκη προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτησή του στις 8/9/2004 και στις 17 Απριλίου 2013 συνεδρίασε το ΣτΕ, όπου με την υπ. αριθ. 2941/2014 απόφασή του απόρριψε την αίτηση του Δήμου, έκρινε Νόμιμη την απόφαση του Νομάρχη και καταδίκασε το Δήμο Γλυφάδας στα δικαστικά έξοδα με ένα λεπτομερές σκεπτικό, όπου μέχρι και σήμερα είναι σε ισχύ. Το σημαντικό για σήμερα είναι οτι η απόφαση του ΣτΕ δημοσιεύθυκε και στάλθηκε στο Δήμο μετά τις 17 Σεπτεμβρίου 2014, δλδ επί δημαρχίας Παπανικολάου. Δείτε τώρα την επίσημη απόφαση 2941/2014 όπου στην 2η σελίδα αναφέρει την επιβολή προστίμου στο Δήμο Γλυφάδας των 10.000 ευρώ και την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΣΜΑ. Σε όλες τις σελίδες σας έχουμε υπογραμμίσει τα πλέον σημαντικά της απόφασης.
Στη σελίδα 3 της απόφασης το πόρισμα λέει οτι για τις άδειες λειτουργίας απαιτούνται οι εγκρίσεις των όρων πρώτα για περιβαντολογικούς όρους καθώς και οιανδήποτε επέκταση ή τροποποίηση ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενων έργων ή δραστηριοτήτων. Δλδ η διάνοιξη δρόμου που έκανε ο Παπανικολάου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.
Στη σελίδα 4 αναφέρει ρητά οτι όποιος δεν συμμορφώνεται με τις επικείμενες διατάξεις εκτός των ποινικών ευθυνών θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο που φθάνει στις 500.000 ευρώ. Δλδ μην παραξενευτούν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή η διοίκηση του Γκολφ αν τους γίνουν καταλογισμοί που μπορεί να φθάσουν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με την πιο κάτω παράγραφο λέει οτι αν μια επιχείρηση δεν συμορφώνεται ίσως να επιβληθεί και η ποινή της οριστικής διακοπής στη λειτουργία της, όπως και έγινε με τα έγγραφα που θα σας παρουσιάσουμε πιο κάτω.
Στη σελίδα 6 αναφέρει οτι η άδεια από τον Νομάρχη, τώρα Περιφέρεια, θεωρείται αναγκαία διαδικασία και απαιτείται επί πλέον και έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
Στη σελίδα 7 της απόφασης τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Εκτός του οτι το ΣτΕ απορρίπτει την θέση του Δήμου Γλυφάδας ως αβάσιμη οτι η Νομαρχία δεν μπορεί να διατάξει την προσωρινή σφράγιση του ΣΜΑ, προχωρεί και ξεκαθαρίζει οτι απαιτούνται οι χορηγήσεις για τις άδειες που προβλέπονται από την Νομοθεσία για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη διαχείρηση των απορριμμάτων. Στην ίδια σελίδα αναφέρει οτι πρέπει να έχουν εκδοθεί όλες οι προβλεπόμενες εγκρίσεις και συναφείς άδειες, και αφού δεν υπάρχουν νομίμως αποφασίστηκε η προσωρινή σφράγιση του ΣΜΑ.
Στη σελίδα 8 αναφέρει οτι η υπηρεσία περιβάλλοντος έκανε πάλι αυτοψία στο χώρο του ΣΜΑ και πάλι δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες άδειες για τη λειτουργία του. Γι αυτό επιβλήθηκε πάλι η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του και οι απόψεις του Δήμου δεν έγιναν δεκτές αφού από το διάστημα 1996 έως το έτος 2003 λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τις προαναφερθείσες άδειες.
Στη σελίδα 10 καταλήγοντας αναφέρει οτι επί σειρά ετών λειτουργούσε χωρίς άδειες η σφράγιση είναι Νόμιμη και θα πρέπει η προσφυγή του Δήμου Γλυφάδας να κηρυχτεί αβάσιμος και να απορριφθεί.
 
Όπως βλέπεται στην 11 σελίδα η δημοσίευση της απόφασης έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2014, που σημαίνει οτι την παρέλαβε ο Παπανικολάου και από τότε ήταν γνώστης της παράνομης λειτουργίας του ΣΜΑ και ενώ θα έπρεπε να κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση των περιβαλλοντικών αδειών, εν τούτοις ξόδευε τα χιλιάρικα χωρίς αντίκρυσμα και από ουσία έργου είμαστε πάλι σήμερα στο σημείο να σφραγιστεί μόνιμα πλέον το ΣΜΑ και να προκαλέσει με την ανικανότητά του για διοίκηση τεράστιο πρόβλημα στη πόλη.
Δείτε όμως τώρα και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια, δλδ οτι η σημερινή δημοτική αρχή είναι χειρότερη από τις προηγούμενες αφού και οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοι σε μία επίδειξη ανευθυνουπεύθυνων παραγόντων, με έγγραφά τους ζητούν εξηγήσεις από τον ίδιο τον δήμαρχο Παπανικολάου για την λειτουργία του ΣΜΑ. Δείτε δύο έγγραφα του π. αντιδημάρχου κ. Κασσέρη και προς τον δήμαρχο Παπανικολάου που τα κατέθεσε στις 8/6/2015, που του ζητά εγγράφως να του γνωστοποιήσει αν τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις έχουν την πολεοδομική νομιμότητα. Επίσης στο άλλο έγγραφο του κ. Κασσέρη ρωτά να μάθει από τον Παπανικολάου ποιές είναι οι χρήσεις ΣΜΑ Γλυφάδας!!!! Δλδ αυτός ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας, μορφωμένος και δεν ήξερε ποιές ήταν οι επιτρεπόμενες χρήσεις του αντικειμένου του!!! Ένα ακόμη παράδειγμα για τις "ικανότητες" αυτής της δημοτικής αρχής!!!
Ερχόμαστε τώρα σε ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο της υπηρεσίας διεύθυνσης περιβάλλοντος που το κοινοποιεί στο Α.Τ. Γλυφάδας και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στις 26/5/2016 και τους ενημερώνει για τον ΣΜΑ Γλυφάδας και το αμαξοστάσιο. Για να δείτε οτι παρά τον ωχαφερδισμό του Παπανικολάου και της παρέας του, οι ελεγκτικές υπηρεσίες λειτουργούν και προχωρούν από του Νόμου προβλεπόμενες ενέργειες.
Εδώ αναφέρει οτι η υπηρεσία Δόμησης της Γλυφάδας (Πολεοδομία) έχει ενημερωθεί οτι η Περιφέρεια θέλει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ 2941/2014 και καλεί την υπηρεσία Δόμησης να εφαρμόσει τις δικές της αρμοδιότητες, δλδ να σφραγίσει τον ΣΜΑ Γλυφάδας ως παράνομο και συμπληρώνει οτι ήδη έχουν ενημερώσει την Εισαγγελεία Αθηνών για να εφαρμόσει κι αυτή τις δικές της ενέργειες. Με λίγα λόγια διατάζει οι αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν τον Νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αν δείτε στη 2η σελίδα ενημερώνει εκτός των άλλων και τον Παπανικολάου ως δήμαρχο Γλυφάδας και μάλιστα συστημένο με απόδειξη για να μην ειπωθεί οτι κάπου χάθηκαν τα έγγραφα.
Στήν 3η σελίδα ενημερώνει την απόφαση του ΣτΕ και τις επιβολές κυρώσεων της περιφέρειας. Μάλιστα αναγράφει λεπτομερώς όλα τα έγγραφα που είχαν κατατεθεί.
Στην δίπλα σελίδα αναφέρει όλο το σκεπτικό εν συντομία αλλά αυτό που πρέπει να διαβάσετε είναι η τελευταία παράγραφος που σημειώνει την αδράνεια του Παπανικολάου και της παρέας του που ενώ είχαν όλο το χρόνο να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αυτοί παρέμειναν απαθείς.
Και καταλήγουμε στην ουσία της απόφασης αυτής που είναι το επισφράγισμα της πληρωμής από την ανικανότητα των δημαρχευόντων αυτής της πλέον χειρότερης δημοτικής αρχής που έχει περάσει ποτέ από τη Γλυφάδα. Διαβάστε το διά ταύτα της απόφασης που ενώ το έχουν στείλει από τον Μάϊο του 2016 η υπηρεσία Δόμησης της Γλυφάδας δεν εφάρμοσε την εντολή και κουκούλωσε την απόφαση βάζοντάς την μέσα στο συρτάρι ως μη υποβληθείσα. Διαβάστε πόσο ξεκάθαρα αποτυπώνει τον Νόμο και τα μέτρα. Διαβάστε που λέει οτι πρέπει να κλείσει οριστικά πλέον ο ΣΜΑ Γλυφάδας καθώς και το αμαξοστάσιο μαζί με το συνεργείο. Όλα παράνομα.
Στο άλλο έγγραφο δίπλα μετά από καταγγελία πολίτη και στις 18/07/2017 που κοινοποιήθηκε στο Δήμο στην 1η παράγραφο καταθέτει την συνέχεια της λειτουργίας του παράνομου ΣΜΑ και όπως καταλαβαίνετε ο επιρρεπής στις παράνομες διαδικασίες Παπανικολάου θα μας στοιχίσει πολύ ακριβά. Αλλά μήπως τα πληρώνει από την τσέπη του; Ισως να συμβαίνει και το αντίθετο.
Δείτε τώρα αναλυτικά τα χρήματα που δώθηκαν για το παράνομο ΣΜΑ από τον Παπανικολάου που κυριολεκτικά πήγανε στο βρόντο. Δείτε τις αιτιολογίες που δώθηκαν αυτά τα χρήματα και θαυμάστε ηθική και εντιμότητα.
 
Για τον ΣΜΑ Γλυφάδας που πρέπει να σφραγιστεί από την Υπηρεσία Δόμησης και με μέριμνα της οικίας αστυνομικής αρχής σύμφωνα με το (2) σχετικό με αρ. πρ.57508/ 16 από 7-4-2016 και η Ορθή  ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ από 23 -5-2016 έγγραφο της Δ/σης Περιβαλλοντος της Περιφερειας Αττικής    και την κείμενη νομοθεσία παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1650 /86 , όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και ΚΥΑ ΦΕΚ Β 380 / 1989 σας αναφέρω τα παρακάτω ΑΔΑ για τις δαπάνες του ΣΜΑ Γλυφάδας.
 

ΑΔΑ: 7ΕΛ9Ω91-ΥΔΨ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΜΑ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) (ΜΕΛ. 76/15)    26.112,00 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: 7ΥΔ2Ω91-ΩΙΩ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΜΑ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) (ΜΕΛ. 76/15)    39.009,15 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: 7ΘΗΔΩ91-ΘΞ4 - Λήψη απόφασης για ανατροπή της με αριθμό 419/10.06.2015 Ανάληψης Υποχρέωσης ποσού 990,85€ μετά από αναμόρφωση, για την εργασία «Συντήρηση ΣΜΑ» και εκ νέου έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 27.190,85€ με την 712/9.12.2015 για την ως άνω εργασία

ΑΔΑ: 72Ο6Ω91-ΚΞΕ - Παροχής Υπηρεσίας/Εκτέλεσης Εργασίας με τίτλο: «Συντήρηση ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) », μη υπαγόμενης στις διατάξεις του Ν. 3316/2005 (42 Α ́) συνολικής δαπάνης 72.139,50€ (συμ/νου ΦΠΑ), με συνοπτική διαδικασία –πρόχειρο διαγωνισμό.

ΑΔΑ: 7ΩΜ0Ω91-ΡΧΜ - Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων στο ΣΜΑ και στις βοηθητικές προς αυτό εγκαταστάσεις»  συνολικής δαπάνης 11.746,50 € (συμ/νου ΦΠΑ), με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης

ΑΔΑ: Ω2ΨΩΩ91-9ΚΚ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων)  «προϋπολογισθείσας δαπάνης 73.492,50 € (συμ/νου ΦΠΑ),

ΑΔΑ: 701ΣΩ91-Μ29 - ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ 12.300,00 € (ΣΥΜ/ΝΟΥ ΦΠΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΣΤΟ ΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ"

ΑΔΑ: 7ΣΓΟΩ91-ΑΥ6 - Αμοιβή για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων στο ΣΜΑ &στις βοηθητικέςπρος αυτό εγκαταστάσεις (μελ. 84/15 σε εξέλ)  5.921,00 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: 6ΠΖΒΩ91-ΟΤΧ - Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 22.400,00 €(συμ/νου ΦΠΑ) που αφορά την υπηρεσία/εργασία με τίτλο «Συντήρηση Σ.Μ.Α.» συνολικής πρ/σας δαπάνης 74.400,00 € (συμπ. ΦΠΑ)

ΑΔΑ: 64Φ7Ω91-4ΦΡ - Αμοιβή για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων στο ΣΜΑ &στις βοηθητικέςπρος αυτό εγκαταστάσεις (μελ. 84/15 σε εξέλ)  5.873,25 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: 77ΓΞΩ91-36Ν - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ   24.425,52 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: ΩΓΡ0Ω91-01Χ - Λήψη απόφασης για έγκριση και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου, που αφορούν δαπάνες γενικής φύσης (αμοιβές για παρεχόμενες υπηρεσίες και εργασίες ΣΜΑ 5.873,25 ΕΥΡΩ)

ΑΔΑ: 7Ο2ΡΩ91-ΒΟ7 - Έγκριση των όρων της 190/2015 μελέτης για την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 73.800,00 € (συμ/νου ΦΠΑ) που αφορά την υπηρεσία/εργασία με τίτλο: «Οριοθέτηση χώρου Σ.Μ.Α.»

ΑΔΑ: 7ΣΓΟΩ91-ΑΥ6 - Αμοιβή για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων στο ΣΜΑ &στις βοηθητικέςπρος αυτό εγκαταστάσεις (μελ. 84/15 σε εξέλ)  5.921,00 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: 75Υ1Ω91-15Α - Συμπληρωματική: 1.Απόφαση ανάληψης υποχρέωσης - Χρήση συμβάσεων (86 - 2/1/2018) Συντήρηση Σ.Μ.Α (Μελ. 150/17 σε εξέλ.)51956  21.824,00 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: 78ΣΦΩ91-Θ7Ρ - Συντήρηση Σ.Μ.Α (Μελ. 150/17 σε εξέλ.)  51.956,00 ΕΥΡΩ

ΑΔΑ: 7ΕΔΟΩ91-7ΓΣ - «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ Σ.Μ.Α.»,  24.614,00 ΕΥΡΩ

                                                                     ΣΥΝΟΛΟ 505.589,37 ΕΥΡΩ