Menu
A+ A A-

ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΙΖΑΣ;

Ιστορίες καθημερινής τρέλας με τον τρόπο που η πλέον αποτυχημένη δημοτική αρχή 

λειτουργεί αλλά με ιδιοτέλεια και κατά πόσον την βολεύει.

Παπανικολάου, κολλητοί, διορισμένοι αντιδήμαρχοι, πολιτικές πατσαβούρες που παριστάνουν τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και επίορκοι δημοτικοί υπάλληλοι συνθέτουν το παζλ της μακράν χειρότερης δημοτικής αρχής από τότε που η Γλυφάδα έγινε Δήμος, το 1942 επί αειμνήστου Δημάρχου Λαζαράκη.

Ότι χειρότερους χαρακτηρισμούς κακοδιαχείρησης, κατασπατάλησης, αντιδημοκρατικότητας, απειλές, τρομοκρατίες κλπ, μπορείς να αποδώσεις σε αυτήν την δημοτική αρχή. Ακόμα και σε εκβιασμούς αναφέρεται επιχειρηματίας της πόλης με επίσημο έγγραφό του. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει πλέον ονοματεπώνυμο στη Γλυφάδα.

Και τα λέμε αυτά γιατί αν αρχίσουμε να δημοσιοποιούμε το τι μας καταγγέλουν επιχειρηματίες και πολίτες για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τον Παπανικολάου, τους διορισμένους αντιδημάρχους κλπ, τότε άλλη δουλειά δεν θα κάναμε παρά να δημοσιοποιούσαμε τις καταγγελίες. Μήπως επώνυμα δεν τους έχει καταγγείλει επιχειρηματίας οτι εκβιάζετε και ο Παπανικολάου το κουκούλωσε άρον άρον; Θέλετε να σας το υπενθυμίζουμε κ. δήμαρχε στη συνέχεια;

Και υπάρχουν οι αφελείς Γλυφαδιώτες που πιστεύουν οτι μπορούν να βρούνε το δίκιο τους με αυτούς που μας διοικούνε.... Ουτοπία σε υπερθεματικό βαθμό. Θέλετε ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που μας έχουν καταγγείλει; Θα σας αναφέρουμε ένα τελευταίο για να είναι πολύ φρέσκο νέο.

Την Τρίτη στις 16 Μαρτίου κατόπιν καταγγελίας Γλυφαδιώτη για το κτίριο που μίσθωσε με την προτροπή του δημάρχου Παπανικολάου ο Δήμος Γλυφάδας για να στεγάσει κάποιες υπηρεσίες του (άλλη αμαρτία αυτή χρόνια κατασπατάλησης του Δημοτικού χρήματος, αφού ο Δήμος έχει δεκάδες ιδιόκτητα οικόπεδα και προτιμά να κατασπαταλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στα ενοίκια από το να χτίσει δικό του κτίριο σύμφωνα με τις προδοαγραφές που απαιτούνται) στην οδό Γούναρη 199 και εγκαταστάθηκε ήδη το μεταφερόμενο ΚΕΠ, η επιτροπή αυθαιρέτων του Δήμου προγραμμάτισε να κάνει αυτοψία σύμφωνα με την καταγγελία. Όταν όμως ήρθε η ώρα ο διορισμένος αντιδήμαρχος Βουγιουκλάκης, χωρίς καμία αρμοδιότητα παρέμβασης, λεκτικά και παράνομα απαγόρευε την επιτροπή να πάει να κάνει τη δουλειά της. Μετά από τις έντονες διαφωνίες του Παπανικολάου, του Βουγιουκλάκη και άλλων διορισμένων αντιδημάρχων με τα μέλη της επιτροπής αυθαιρέτων αργά το μεσημέρι οι υπάλληλοι μετέβησαν στο κτίριο παρουσία του Βουγιουκλάκη. Όταν όμως θέλησαν να ανέβουν στον 1ο όροφο είδαν οτι είχαν κλείσει με ελενίτ και άλλα είδη την είσοδο της σκάλας και υπήρχε κλειδαριά που έκανε την πρόσβαση αδύνατη. Η ίδια κατάσταση υπήρξε και όταν θέλησε η επιτροπή να κατέβει να ελέγξει το υπόγειο. Ο δε Βουγιουκλάκης ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν έδινε τα κλειδιά για να κάνει η επιτροπή τη δουλειά της και με αυτό το τρόπο απαγόρευε την είσοδο στην επιτροπή να εφαρμόσει το Νόμο. Η ώρα τελικά παρήλθε και η παράνομη παρέμβαση Βουγιουκλάκη ήταν η "κερδισμένη" της ημέρας.

Όμως η επιτροπή αποφάσισε να επαναλάβει την αυτοψία την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε οτι η Πολεοδομία είναι ανεξάρτητη υπηρεσία από τη Δημοτική αρχή, λέγεται Υπηρεσία Δόμησης και είναι αυτόνομη και οποιαδήποτε παρέμβαση από οιονδήποτε θεωρείται παράνομη και σοβαρή παράβαση καθήκοντος, είτε είναι ο δήμαρχος, πόσο μάλλον οι διορισμένοι αντιδήμαρχοι.

Το ίδιο σκηνικό όμως συνέβη και την Παρασκευή. Το χαρακτηριστικό ήταν οι λεκτικές απειλές του Βουγιουκλάκη κατά της επιτροπής και κατά της διεύθυνσης της πολεοδομίας. Για συμπαράσταση επενέβησαν και οι Παπανικολάου, Αγγελάτος και Καυκά.  Φυσικά καλό θα ήταν να υπάρξει κάποια διάψευση από τη Δημοτική αρχή σε αυτά που δημοσιεύουμε, αν μπορεί να το κάνει. Εμείς πήγαμε το Σάββατο να έχουμε προσωπική εικόνα και όντως μέσα από το ΚΕΠ η πρόσβαση ήταν αδύνατος στον 1ο όροφο και στο υπόγειο. Η δε πόρτα του υπογείου από τον δρόμο ήταν ερμητικά κλειστή.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει με την μανία των δημαρχευόντων να απαγορεύουν την είσοδο στο κτίριο της επιτροπής αυθαιρέτων. Είναι πλέον φανερό οτι η μίσθωση του κτιρίου από τον Παπανικολάου και τους άλλους κάπου έχει σκιές παραβατικότητας, παρανομιών και η μίσθωση είναι στον αέρα. Τελικά επειδή η κατάσταση ξέφυγε από την ένταση και δεν επέτρεπαν στην επιτροπή να εκτελέσει το καθήκον της, θα δούμε από εβδομάδα τι μέλλει γενέσθαι. Ίσως θα πρέπει η επιτροπή να πάει στην Αστυνομία για συνδρομή στην αυτοψία.

Εμείς, μετά από όλο αυτό το πρωτόγνωρο μπάχαλο η δημοτικής αρχή να απαγορεύει τις δημοτικές υπηρεσίες να εφαρμόσουν το Νόμο, αν την Δευτέρα δεν πάει η επιτροπή αυθαιρέτων να κάνει την αυτοψία έστω με την συνδρομή της Αστυνομίας, θα καταγγείλουμε στο αρμόδιο υπουργείο την κωλυσιεργία της πολεοδομίας και θα ζητήσουμε από πολεοδόμους μηχανικούς του κράτους να κάνουν εκείνοι την αυτοψία και να εκδώσουν πόρισμα.

Τότε θα δούμε τις μαγκιές του Παπανικολάου και της παρέας του που θα πάνε...

Θα επανέλθουμε στο θέμα με ρεπορτάζ και με όλα τα στοιχεία.

Σ.Σ. Με χαρά θα αναμένουμε μία απάντηση στην εφημερίδα μας από όσους έχουν αντίθετη γνώση από αυτήν που μας μετέφεραν να την δημοσιεύσουμε. Πάντως οι χαρακτηρισμοί που ειπώθηκαν ήταν άκρως προσβλητικές και σε επίπεδο τεκέ των γύφτων του Μενιδίου. Να τους χαίρεστε...