Menu
A+ A A-

ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΑΖ.

Απανωτές πλέον είναι οι κλήσεις από τον Εισαγγελέα προς τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. 

Παπανικολάου για να δίνει εξηγήσεις σε ενέργειες που έχουν την σκιά της μη νόμιμης διαδικασίας, αλλά και της μη νόμιμης ψήφισης από το δημοτικό συμβούλιο.

Μετά την υπόθεση με τα στέγαστρα στην 3η μαρίνα που κατηγορείται ο Παπανικολάου οτι δεν τήρησε την νόμιμη οδό, μετά και από άλλες "προσκλήσεις" του Εισαγγελέα για άλλες αποφάσεις, τώρα έρχεται η κλήση για την διάνοιξη του δρόμου που μέσα στη νύχτα αποφάσισε να την κάνει ο Παπανικολάου.

Πλείστες φορές έχουμε ασχοληθεί με το θέμα και είχαμε επισημάνει οτι στην απόφαση του δημάρχου για να βγάλει από πάνω του την οποιαδήποτε μη νόμιμη ενέργεια, την μετέφερε στο Δημοτικό συμβούλιο όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς καν να γνωρίζουν τι είναι αυτή η απόφαση, ψήφισαν στα τυφλά, παρ' ότι με ρεπορτάζ μας τους είχαμε ενημερώσει οτι η ενέργεια αυτή βρίθει παρανομιών.

Τα δημοσιεύματά μας ανάγκασαν το Δασαρχείο να κάνει αυτοψία και να καλέσει την πολεοδομία Γλυφάδας και τον δήμαρχο να δώσουν εξηγήσεις για την πράξη αυτή. Όπως φαίνεται οι εξηγήσεις που δώθηκαν από την πολεοδομία αλλά και τον Παπανικολάου δεν ήταν πειστικές και ο Δασάρχης τους τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί και έστειλε όλο το υλικό του, με πρωταρχικά στοιχεία τα φωτορεπορτάζ μας, στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Έτσι ο Εισαγγελέας όρισε ανακριτή για την υπόθεση της παράνομης διάνοιξης του δρόμου η οποία κάλεσε τον δήμαρχο Παπανικολάου να δώσει εξηγήσεις για την ενέργεια αυτή. Όπως φαίνεται στο παρακάτω έγγραφο της απόφασης της Οικονομικής επιτροπής, πάντα στο τζάμπα, ο Παπανικολάου όρισε τον μυστικοσύμβουλό του κ. Γεωργούλα να τον εκπροσωπήσει στην ανακρίτρια και όχι μόνο.

Επισημαίνουμε την άμεση αντίδραση του συμπολίτη μας κ. Θεοδωρόπουλου μετά την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ μας που κατέθεσε καταγγελία για την διερεύνηση από τον Εισαγγελέα της υπόθεσης αυτής.

Αλλά το λυπηρό σε αυτή τη δημοτική αρχή του ξενόφερτου Παπανικολάου και της μεταφερόμενης παρέας του, είναι η κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση αδιαφορία τους απέναντι στους Νόμους, λες και έχουν την δύναμη να εξουσιάζουν τις αποφάσεις των Δικαστών ή των άλλων ελεγκτικών αρχών. Ίσως θα έπρεπε να γίνει μια ενημέρωση στον Γενικό Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο τρόπος του Παπανικολάου που αντιμετωπίζει τη νομιμότητα έναντι όλων των άλλων πολιτών.

Αλλά το θέμα έχει πάρει και άλλες προεκτάσεις, πολιτικές πλέον. Την αρχή την έκανε ο Εισαγγελέας, που βλέποντας όλες τις διαδικασίες του Παπανικολάου αλλά και κάποιων άλλων υπηρεσιών που δεν "πρόσεξαν" όπως όφειλαν την μη νόμιμη διαδικασία και επειδή οι καταγγελίες για την διαδικασία έφτασαν μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού, έδωσε εντολή ο Εισαγγελέας στην πολεοδομία της Γλυφάδας αλλά διέταξε και το Αστυνομικό τμήμα να σφραγίσουν τον δρόμο, να αποκλειστεί η διέλευση όλων των οχημάτων και να μην εξέρχεται κανένα όχημα του Δήμου από αυτήν την έξοδο, παρά μόνο από την κεντρική και νόμιμη πύλη.

Στις παρακάτω φωτογραφίες δεξιά της εικόνας θα δείτε τον τρόπο που σφράγισαν την έξοδο του δρόμου μετά την εντολή του Εισαγγελέα και αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν τον Νόμο η Πολεοδομία και η Αστυνομία της Γλυφάδας. Κάποια σύρματα και κόντρα πλακέ "έκλεισαν" την διάνοιξη, αλλά όποιος επισκεφτεί το μέρος θα δει την όλη εικόνα λες και εκεί κατοικεί όλη η γυφτιά του Μενιδίου. Αποτυπώνεται πλήρως η "ευρωπαϊκή" αντίληψη του Παπανικολάου για την ευρωπαϊκή Γλυφάδα.

Αλλά, όπως αναφέραμε, το θέμα πήρε και πολιτικές προεκτάσεις. Έτσι τη Τετάρτη 14/3/2018 με προσωπική παράσταση ήρθε να ελέγξει και ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης με στελέχη του υπουργείου. Την ξενάγηση στο χώρο την ανέλαβε, όπως βλέπετε στις αποκλειστικές φωτογραφίες μας, ο ίδιος ο Παπανικολάου. Μετά την ενημέρωση ο κ. Τσιρώνης πήγε στο γκαράζ στο γραφείο της αντιδημάρχου και αφού συνομίλησε ακόμη λίγο με τον Παπανικολάου αποχώρησε. Φυσικά καμμία ενημέρωση, κανένα δελτίο τύπου, όλα στα σκοτεινά και στα κουκουλωμένα από τους λαλίστατους δημαρχεύοντες και τα πληρωμένα παπαγαλάκια τους, ως συνήθως άλλωστε.

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε, για την πλήρη ενημέρωσή σας, γιατί κάναμε τόση μεγάλη κινητοποίηση, καταγγελίες, ρεπορτάζ κλπ για την διάνοιξη του δρόμου στο γκαράζ. Ξέχωρα οτι με την παρέμβαση αυτή του Παπανικολάου δεν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες από το υπουργείο περιβάλλοντος, από το Δασαρχείο ή την πολεοδομία. Ας μην ξεχνάμε οτι ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ως δασική έκταση και η αλλοίωση της έκτασης συνιστά παράνομη πράξη αφού για την διάνοιξη κόπηκαν ή ξεριζώθηκαν πεύκα πολλών ετών χωρίς άδεια. Άρα η οποιαδήποτε παρέμβαση πρέπει να εκτελείται με τις απαραίτητες άδειες που ο Παπανικολάου δεν έκανε καν τον κόπο να κάνει αίτηση.

Η επίσημη εκδοχή του Παπανικολάου είναι οτι με την διάνοιξη του νέου δρόμου, τα φορτηγά με τα σκουπίδια δεν θα περνούν μπροστά από την Παναγούλη που μένουν κάτοικοι, αλλά θα βγαίνει κατ' ευθείαν στην περιφερειακή του αεροδρομίου - Γκολφ και έτσι δεν θα υπάρχει ηχορύπανση από τα φορτηγά, άσχετα που μέχρι τώρα κοντά 30 χρόνια περνάνε από εκεί.

Η δική μας εκδοχή που αντιδράσαμε είναι οτι η αποχώρηση των φορτηγών με τα σκουπίδια θα γίνεται ανεξέλεγκτα, χωρίς να περνάνε από το ζυγολόγιο, χωρίς να υπάρχει ο αρμόδιος υπάλληλος να μετράει τους τόννους που φεύγουν, χωρίς έλεγχο γενικά. Δλδ ο κάθε εργολάβος θα χρεώνει όσους τόννους θέλει καλή τη πίστη. Πόσο πάει όμως η "καλή τη πίστη" του κάθε εργολάβου; 

Η Γλυφάδας σύμφωνα με την έκθεση της ΕΣΔΚΝΑ είναι ο 5ος Δήμος της Αττικής που πληρώνει τα περισσότερα χρήματα για την απόθεση των σκουπιδιών της. Κάθε χρόνο πληρώνουμε για την μεταφορά και απόθεση των σκουπιδιών μας στη χωματερή της Φυλής το ποσό των 3.500.000,00 ευρώ. (3,5 εκατομμύρια ευρώ!!!.) Τόσο κάποιοι μετράνε τη "καλή πίστη" των εργολάβων των σκουπιδιών. Φανταστείτε λοιπόν αν τα φορτηγά φεύγουν από το χώρο του παράνομου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων της Γλυφάδας χωρίς έλεγχο. 

Γι αυτό το λόγο ο Εισαγγελέας κάλεσε τον Παπανικολάου να δώσει εξηγήσεις για την παράνομη ενέργεια της διάνοιξης του "δρόμου". Απλά να σας ενημερώσουμε οτι η παρουσία στις αίθουσες των διωκτικών αρχών του δημάρχου κ. Παπανικολάου γίνεται όλο και πιο τακτική.