Menu
A+ A A-

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Κατάμαυρο σκοτάδι και με ανεξέλεγκτες δαπάνες "χαρίζονται" σε ημέτερους και 

κολλητούς εργολάβους της δημοτικής αρχής δεκάδες χιλιάδες ευρώ, παρά τις επίμονες δημοσιοποιημένες φωτογραφίες και ρεπορτάζ που αποδεικνύουν την παρανομία που υφίσταται και ζημιώνεται το Δημοτικό ταμείο αμέτρητα χρήματα.

Ήδη είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες προ μηνών που δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικά οχήματα, παράνομα και καταχρηστικά, στόλιζαν τον εορταστικό διάκοσμο ενώ ήδη είχε "κερδίσει" το έργο ο εργολάβος που με μεγάλη αμοιβή θα τοποθετούσε αλλά και θα αποξήλωνε τα στολίδια όταν θα είχε τελειώσει.

Δείτε την σύμβαση για την συγκεκριμένη εργολαβία του "τυχερού" εργολάβου που την υπογράφει ο Παπανικολάου και φαίνεται το ποσόν που θα πληρωθεί, το είδος της εργασίας αλλά και κάποια ειδικά άρθρα που όμως παράνομα και καταχρηστικά από όλους τους εμπλεκόμενους ποτέ δεν τηρήθηκαν και η Επίτροπος αλλά και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σιώπησαν στην παράνομη εκταμίευση των χρημάτων. Όλοι στο κόλπο της "επιβίωσης" από τα χρήματα του Γλυφαδιώτικου ταμείου.

Ειδικά στο άρθρο 2 αναφέρει: "Η παρούσα σύμβαση αφορά στην τοποθέτηση και αποξήλωση του εορταστικού διάκοσμου για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για το Δήμο Γλυφάδας. Ο ανάδοχος θα εκτελέσει την τοποθέτηση και την αποξήλωση των διακοσμητικών, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας για την εορταστική περίοδο 2017 - 2018"

Δείτε τώρα τι αναφέρει και το άρθρο 5 της σύμβασης: ".. ο ανάδοχος είναι προσωπικά και εις ολοκληρίαν υπεύθυνος για τυχόν δόλο, αμέλειες, παραλήψεις ή γενικά πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του προσωπικού του..."

Όπως ακριβώς αναφέρει η σύμβαση ο εργολάβος μόνος του και με το προσωπικό του ήταν υποχρεωμένος να τοποθετήσει και να αποξηλώσει τον εορταστικό διάκοσμο. Γιατί τότε ο Παπανικολάου και η Καυκά επέτρεψαν οχήματα και προσωπικό του Δήμου να εργαστούν σε αυτήν την εργολαβία που θα πληρωνότανε ο εργολάβος; Γιατί οι υπάλληλοι, τα μηχανήματα και οι Γλυφαδιώτες να πληρώσουν εις διπλούν παράνομα και καταχρηστικά τον "τυχερό" εργολάβο; Ποιοί θα ωφελούνταν από αυτήν την παρανομία; Μήπως οι εργαζόμενοι του Δήμου θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα εν ώρα υπηρεσίας; Μήπως οι αντιδήμαρχος κ. Καυκά θα είχε κάποιο όφελος; Μήπως κάποια καλόπαιδα του Δημαρχείου θα τσεπώνανε τα παραπάνω χρήματα; Μήπως τα ελεγκτικά όργανα (Επίτροπος ή Αποκεντρωμένη) θα είχαν ιδίον όφελος από τα παραπάνω χρήματα; Τι να υποθέσουμε εμείς όταν αντιμετωπίζουμε την πλήρη αδιαφορία που επέδειξαν οι αιρετοί του Δήμου καθώς και τα ελεγκτικά όργανα;

Δείτε και τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας αυτοκίνητα του Δήμου και εργαζόμενοι να τοποθετούν και να αποξηλώνουν τον εορταστικό διάκοσμο παραβιάζοντας και παρανομώντας την υπογραφείσα σύμβαση, πάντα εις βάρος των Γλυφαδιωτών.

Κι όμως, παρά το ρεπορτάζ που κάναμε, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσιάσαμε, παρά τις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν, ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε. Όλοι χωμένοι στην παρανομία, αιρετοί και ελεγκτικά όργανα. Και αφού ενέκριναν παράνομα το πρώτο χρηματικό ένταλμα τώρα ζητούν και τα ρέστα. Μόλις εχθές ο Παπανικολάου υπέγραψε το επόμενο χρηματικό ένταλμα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να πληρωθούν όμως ποιοί; Αυτό το ερώτημα θα παραμείνει ερώτημα και από την Επίτροπο και από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Κοκκινάκη.

Για όσους αναρωτηθούν γιατί η "αντιπολίτευση" δεν κατήγγειλε το γεγονός ως όφειλε, μην την ενοχλείτε... ετοιμάζονται για την προεκλογική περίοδο για να μας πείσουν οτι "αυτοί" θα μας σώσουν!

Δείτε στη παρακάτω φωτο τα δύο εντάλματα πληρωμής που υπεγράφησαν από τον Παπανικολάου και κάποιοι θα πιούν και θα φάνε εις υγείαν των κορόϊδων Γλυφαδιωτών. Άλλωστε και να μην το ξεχνάμε, λεφτά υπάρχουν...