Menu
A+ A A-

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ Ή ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΦ;

Η ανικανότητα όλων αυτών που διοίκησαν τα τελευταία χρόνια τη Γλυφάδα και τα 

περιουσιακά της στοιχεία αρχίζει πλέον να την αισθάνεται για τα καλά στη πλάτη του ο Γλυφαδιώτικος λαός. Σε οτι αφορά το Γκολφ η διαφθορά και η διαπλοκή πλέον έχει ονοματεπώνυμο.

Επιχειρηματικά συμφέροντα με την ανοχή ή ακόμα και την συνεργασία κάποιων διοικούντων οδήγησαν την Δημοτική επιχείρηση κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Προσπάθησαν με κάθε τρόπο αυτό το στολίδι της Αττικής όχι μόνο να μην αποδίδει τίποτα οικονομικά στους Γλυφαδιώτες αλλά κάθε χρόνο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε ακόμα και στα έξοδά του.

Παρανομίες, οικονομικά σκάνδαλα, προμήθειες, λοβιτούρες και κάθε είδους "γνωρίσματα" του επιχειρηματικού υποκόσμου, με σειρά διοικήσεων του Γκολφ που αποδείχτηκαν οτι ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους επιβίωση και όχι για το περιουσιακό στολίδι της πόλης, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος η Γλυφάδα να χάσει το μοναδικό αυτό περιουσιακό της στοιχείο.

Πολλές φορές μέχρι τώρα έχουμε επισημάνει τα τεράστια οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα που διαπράττει η σημερινή διοίκηση του Γκολφ με πρωτεργάτη τον Παπανικολάου και την παρέα του. Οι μέχρι τώρα επιλογές για την διοίκηση της Δημοτικής επιχείρησης μπάζουν από όλες τις πλευρές και βρωμάει κακοδιαχείρηση σε κάθε πλαίσιο των τριών αυτών χρόνων.

Το θέμα το παρακολουθούμε αρκετούς μήνες από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή μας το τελευταίο οικονομικό χαστούκι που ετοιμάζουν κάποια επιχειρηματικά σχέδια. Σχέδια με ποικίλες αντιδράσεις, επαφές, συμφωνίες και μυστικές συναντήσεις. Αρχίσαμε με κάθε μυστικότητα να ψάχνουμε όλες τις πτυχές του θέματος και από το εξονυχιστικό μας ρεπορτάζ βγάλαμε κάποια συμπεράσματα αλλά κυρίως πολλά τα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον το ιδιοκτησιακό του Γκολφ της Γλυφάδας.

Το κερασάκι στην τούρτα για την αποδόμηση του περιουσιακού στοιχείου των 530 στρεμμάτων του Γκολφ (από τα 600 στρέμματα αρχικά που ήταν) ήρθε από την εταιρία που εκμεταλεύετε την έκταση του παλιού αεροδρομίου, την "ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε." Παλιά ιστορία που κάποιοι όψιμοι το ανακάλυψαν πριν από ένα μήνα περίπου.

Με λίγα λόγια η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. ζητάει από την Δημοτική επιχείρηση του Γκολφ 925.000,00 ευρώ ως αποζημίωση για την εκμετάλευση από το 2011 μέχρι το 2013 της γεώτρησής της από το Γκολφ.

Σας είπαμε το κερασάκι αλλά το θέμα έχει πολύ βάθος. Καταλαβαίνετε βέβαια οτι αν για τα δύο χρόνια ζητάνε κοντά ένα εκατομμύριο αποζημίωση, βάλτε άλλα πέντε χρόνια μέχρι σήμερα πόσα θα ζητήσουν. Αστρονομικό το ποσόν που δεν υπάρχει περίπτωση αν εκδικαστεί τέτοιο ποσόν να πληρωθεί. Αλλιώς τι μένει; Κρατήστε το ερώτημα για την συνέχιση του ρεπορτάζ.

Το θέμα της ύδρευσης για το χώρο των 530 στρεμμάτων που περιλαμβάνει το Γκολφ πάντα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για να διατηρείται το πράσινο όπως πρέπει σε γήπεδο Γκολφ. 14.000 Δέντρα και 300 στρέμματα γκαζόν περίπου που πρέπει να είναι καταπράσινα όλο το χρόνο. Ειδικά τους θερινούς μήνες απαιτείται τεράστια ποσότητα νερού για το πότισμα.

Το θέμα της απορρόφησης νερού από το χώρο του αεροδρομίου στο χώρο του Γκολφ ξεκίνησε την δεκαετία του 1970, όταν το Γκολφ το είχε ο ΕΟΤ. Τότε αποφασίστηκε να τραβήξουν νερό στο γκολφ από το χώρο του αεροδρομίου. Στα επόμενα χρόνια μετά το 1993 που ο Δήμος Γλυφάδας απέκτησε την κυριότητα του Γκολφ, έγιναν 9 γεωτρήσεις μέσα στην έκτασή του αλλά το νερό δεν έφτανε με τίποτα να συντηρηθούν όλα τα στρέμματα. Κανείς δεν είχε κινήσει θέμα ύδρευσης αν και ήταν μια "παράνομη" πράξη, με την έννοια οτι όλα ήταν προφορικά. Όλα αυτά βεβαίως μέχρι το 2011 επί δημαρχίας Κόκκορη, που έγινε και η πρώτη κρούση από την τότε ΚΕΔ, που μετά εξελίχθηκε σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και σε λίγο σε... κάτι άλλο. Κρατήστε το κι αυτό.

Στις 6/7/2001 δημιουργήθηκε η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και μετά από 10 μήνες περίπου έστειλε εξώδικο στην τότε διοίκηση και ζητούσε να σταματήσει την παροχή νερού. Η τότε διοίκηση με τον Κόκκορη δήμαρχο δεν πήρε σοβαρά το εξώδικο και προχώρησε σε ήξεις αφίξεις. Αποτέλεσμα ήταν η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.  να προχωρήσει σε αγωγή αποζημίωσης. Τώρα όμως ξεκινά το επιχειρηματικό παρασκήνιο. Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα όλη την αγωγή της εταιρείας, τις ημερομηνίες επίδοσης, το σκεπτικό, τα αίτια κ.α. και πότε την απέστειλλε. Δείτε την και επανερχόμαστε.

Δεν σας φαίνεται περίεργο το πότε η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. απέστειλλε την αγωγή στη Διοίκηση του Γκολφ; Γιατί ενώ όλα τα στοιχεία τα είχε στη διάθεσή της από την αρχή προτίμησε μόλις 5 μήνες από την ανάληψη της νέας Διοίκησης από τον Παπανικολάου στο Γκολφ να την αποστείλλει; Γιατί μόλις τρεις μήνες διοίκησης Παπανικολάου στις 31/3/2015 κατέθεσε την αγωγή; Γιατί δεν επέδωσε την αγωγή μέχρι το τέλος του 2014 που ήταν η διοίκηση του Κόκκορη; Τι φοβόντουσαν; Γιατί μας δείχνουν οτι με τη σημερινή διοίκηση θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα γι αυτούς;

Όπως έχουμε πληροφορηθεί η αγωγή ενάντια στο Γκολφ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. θα συζητηθεί στις 22 Φεβρουαρίου. Από την έρευνα μάθαμε οτι ο δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει την διοίκηση του Γκολφ θα είναι ο κολλητός σύμβουλος του Παπανικολάου κ. Γεωργούλας και μάλιστα θα ζητήσει αναβολή της δίκης επ' αόριστον. Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία, που ασκοπεί; Τι θα κερδίσουν οι εντολείς του;

Και ερχόμαστε τώρα σε άλλη σκέψη. Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. έχει λίγη διάρκεια ζωής ακόμη στο χώρο του αεροδρομίου. Ίσως μερικούς μήνες... Ήδη ο χώρος παραχωρήθηκε στην εταιρεία του Λάτση. Πως να μην δημιουργούνται σκιές όταν προεκλογικά είχε έντονα ακουστεί οτι ο Λάτσης είχε υποστηρίξει τους αντιπάλους των τότε δημάρχων που θα εκμεταλεύονταν τον χώρο του παλιού αεροδρομίου; Ποτέ δεν διέψευσε ο Παπανικολάου οτι ο όμιλος Λάτση τον βοηθούσε να εκλεγεί δήμαρχος στη Γλυφάδα. Τώρα ο Λάτσης πήρε τον χώρο του αεροδρομίου και πολλές φορές είχε ειπωθεί οτι το Γκολφ είναι μέσα στα σχέδια του Λάτση να ενσωματωθεί στην νέα πολιτεία που ετοιμάζεται. Αν λοιπόν ο όμιλος Λάτση κερδίσει αυτά τα εκατομμύρια από την αγωγή που κάνει, τότε πως ο Δήμος θα μπορέσει να τον αποπληρώσει; Μήπως τότε "δεχθεί" ο Παπανικολάου με ένα καλό νοίκι να παραχωρήσει το Γκολφ στον όμιλο; Μήπως όταν δημοσιεύαμε προ μηνών οτι φανερά και δημόσια με εντολή Παπανικολάου παράνομα από την γεώτρηση του Γκολφ που κι αυτό με τη σειρά του υδροδοτείτο από τη γεώτρηση του αεροδρόμιου, πότιζε δέντρα εκτός γκολφ και σπαταλείτο το νερό είχε το σκοπό του; Ή μήπως, όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτο, έστελνε παράνομα τα βυτιοφόρα του Δήμου να γεμίζουν από την γεώτρηση του αεροδρομίου από τον χώρο του γκολφ χιλιάδες κυβικά νερού και τα πήγαιναν τα δημοτικά βυτιοφόρα σε άγνωστη κατεύθυνση (οι δικές μας πληροφορίες λένε οτι με αυτό το νερό γέμιζαν οι πισίνες "ευηπόληπτων" Γλυφαδιωτών) πάλι δημόσια και φανερά, είχε κάποιο σχέδιο στο μυαλό του; 

Και κάτι τελευταίο: Πόσο τυχαίο γεγονός μπορεί να θεωρηθεί οτι σημερινό μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Γκολφ με ευθύνη όλο το γήπεδο, η σύζυγός του υπήρξε στενός συνεργάτης ως ιδιαιτέρα γραμματέας στον όμιλο Λάτση;

Πολλές οι συμπτώσεις που μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Υπάρχει σχέδιο ξεπουλήματος του Γκολφ; Υπάρχει σχέδιο να το βυθίσουν σε χρέη και να "αναγκαστούνε" να το παραχωρήσουνε για να μην το κλείσουν; Μήπως οι απανωτές παρανομίες της Διοίκησης έχουν στόχο την διάλυση της Δημοτικής Επιχείρησης; Μήπως οι εκατοντάδες χιλιάδες που θα κληθούν να πληρώσουν ως καταλογισμοί οι Διοικούντες οδηγήσουν σε αδιέξοδο την επιχείρηση;

Γιατί τελικά όλα συγκλίνουν σε αυτό το συμπέρασμα; Με αποκορύφωμα βέβαια την κίνηση δημοσιοποίησης και αποστολή της αγωγής μόλις ανέλαβε η Διοίκηση του Παπανικολάου με την παρέα του και όχι με την προηγούμενη.

Το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό και γίνεται ακόμη σοβαρότερο από την ανυπαρξία αντιπολίτευσης στα δημοτικά έδρανα. Και το λέμε αυτό γιατί προ ημερών με πονηρό τρόπο έβγαλε από τις ευθύνες του το Διοικητικό συμβούλιο του Γκολφ και μετέφερε όλες τις ευθύνες στα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου που πέφτοντας στη φάκα ψήφισαν ένα ψήφισμα ενάντια στην αγωγή, παίρνοντας στις πλάτες τους τις ευθύνες της Διοίκησης του Γκολφ. Δηλαδή αν το δικαστήριο, όποτε γίνει, δικαιώσει την εταιρεία και μας υποχρεώσει να την πληρώσουμε, το βάρος θα πέσει πάνω στις πλάτες όλων των δημοτικών συμβούλων. Τότε υπό την πίεση αυτή, θα υπάρξει λέτε κάποιος δημοτικός σύμβουλος που θα ορθώσει το "ανάστημά" του απέναντι στην οικονομική κατραπακιά;

Εδώ δικαιώνονται αυτοί που λένε οτι οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν κάνουν ούτε για να χωρίσουν δυό γαϊδάρων άχυρα. Πόσο δε μάλλον να αντικρούσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που καπηλεύονται τη περιουσία των Γλυφαδιωτών.

Θα επανέλθουμε στο θέμα με οτι νεότερο υπάρχει.