Menu
A+ A A-

ΦΙΛΟΙ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Μέσα από αυτήν την εφημερίδα δεν θα σταματήσουμε να στηλιτεύουμε τον τρόπο 

με τον οποίο αυτή η δημοτική αρχή της Γλυφάδας με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και την μεταφερόμενη παρέα του, 

που έχουν χαρακτηριστεί πλέον στη συνείδηση του Γλυφαδιώτικου λαού ως η χειροτέρα που έχει περάσει, ασκώντας διοίκηση και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματα του Δημοτικού ταμείου.

Πολλές φορές έχουμε υποστεί την χλεύη των πληρωμένων δημοσιευμάτων του από άτομα που έχουν δει το Δημοτικό ταμείο ως το βαρέλι που έχει άφθονο χρήμα μέσα και παίρνουν νόμιμα ή παράνομα όσα χρήματα τους λείπουν. Ειδικά, έχουμε καυτηριάσει με δημοσιεύματα την τεράστια κατασπατάληση και κακοδιαχείρηση που γίνεται σε ημέτερους και κουμπάρους του δημάρχου Παπανικολάου.

Αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, όταν θυμούνται οτι πρέπει να πούνε και κάποια πράγματα για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους, έχουν κατηγορήσει δημόσια τον Παπανικολάου οτι στήνει τους διαγωνισμούς και δίνει τα χρήματα σε δικούς του ανθρώπους. Αλλά και εμείς με πάμπολλες δημοσιεύσεις τα έχουμε επισημάνει, αποδεχόμενοι τις εκτοξεύσεις ύβρεων, απειλών και χλευασμών από τα άτομα που τρώνε από τη σάρκα της Γλυφάδας και υπερασπιζόμενοι τη θέση τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη σπάταλη διαχείρηση με εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν σε ημέτερους του Παπανικολάου, του Γκρίλλα και των άλλων μυστικοσυμβούλων του που διαμαντοπληρώνονται από τα χρήματα των Γλυφαδιωτών για να μας "υπηρετήσουν". Όπως επίσης έχουμε πολλές φορές δημοσιεύσει και την μεγάλη κατάτμιση των "έργων" που πραγματοποιούν οι ξενόφερτοι, που με πλάγιο "νόμιμο" τρόπο τα πλασσάρουν στα δικά τους παιδιά και επιχειρηματίες με πρόχειρους μη δημοσιεύσιμους "διαγωνισμούς" και με απευθείας αναθέσεις σε όποιον γουστάρουν. Φυσικά όλες αυτές οι καταστάσεις προκαλούν ερωτήματα για το αν τα χρήματα αυτά καταλήγουν μόνο στις τσέπες των επιχειρηματιών.

Ειδικά με τον κολλητό του Παπανικολάου που είναι και κουμπάροι, που τον χρυσοπληρώνουμε τρία χρόνια τώρα με 2.500,00 ευρώ κάθε μήνα για να μας φέρνει Ευρωπαϊκά προγράμματα στο Δήμο (άσχετα που μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ούτε τσακιστό ευρώ, άσχετα επίσης που το Ελεγκτικό Συμβούλιο αποφάνθηκε οτι είναι παράνομες αυτές οι προσλήψεις) και είναι επί της ουσίας ο δημαρχεύων της Γλυφάδας κ. Γιώργος Γκρίλλας, οι αντιδήμαρχοι κάθονται προσοχή μπροστά του και οι υπόλοιποι δεν τολμούν να τον κοιτάξουν στα μάτια, αυτός λοιπόν ο Γιώργος Γκρίλλας έχει εισάγει στη Γλυφάδα οτι γνωστό "επιχειρηματία" είχε στα προηγούμενα χρόνια δράσης του σε δουλειές που δεν λέγονται. Όσοι μας παρακολουθείτε γνωρίζετε τι και ποιούς εννοούμε.

Αλλά ο μεγάλος αυτός δάγκας του δημαρχείου, δεν αφήνει και τον αδελφό του παραπονεμένο. Ψυχοπονιάρης γαρ, φρόντισε και φροντίζει να μην λείπει στον αδελφό του, Γιάννη Γκρίλλα τα Κουβανέζικα πούρα του, τις Γαλλικές σαμπάνιες του και μια πισίνα έτσι για να κάνει τις βουτιές του το παιδί μην τυχόν πάθει και καμμιά ηλίαση και τα φάνε οι γιατροί. Που καιρός για φακελλάκια...

Σας παρουσιάζουμε σήμερα, αρχίζοντας μία σειρά αποκαλύψεων από το ρεπορτάζ των δικών τους παιδιών, μία εταιρεία που έχει εισπράξει μέχρι τώρα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, περίπου 80.000,00 ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα εντάλματα πληρωμής που τα βρήκαμε από το ταμείο του Δήμου και (κοίτα σύμπτωση!!!) είναι κολλητοί του αδελφού του Γιώργου Γκρίλλα, Γιάννη Γκρίλλα.

Στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε είναι ο αδελφός του Γκρίλλα και δύο επιστήθιοι φίλοι τους που κατά σύμπτωση (!!!) έχουν εισπράξει από το ταμείο του Δήμου μέχρι στιγμής 80.000,00 ευρώ και ούτε γνωρίζουμε το που θα φτάσει ή μήπως με μία άλλη "μυστηριώδη" εταιρεία να ξαναεισπράξουν τα χρήματα.

Πρόκειται στην 1η φωτο για τον Γιάννη Στασινόπουλο, στη μέση ο αδελφός του κ. Γκρίλλα και ο κ. Δημήτρης Σπηλιόπουλος. Στη 2η φωτο διακρίνεται στο γάμο του κ. Γκρίλλα με κουμπάρο τον Παπανικολάου σημειωμένος με κύκλο ο κ. Στασινόπουλος, δείχνοντας έτσι οτι τα χιλιάρικα που εισπράξανε από τον Δήμο Γλυφάδας δεν ήταν αποτέλεσμα καθαρού "διαγωνισμού", αλλά μέτρησε η στενότατη οικογενειακή φιλία με τους αδελφούς Γκρίλλα.

Δείτε τώρα στη παρακάτω φωτο που δημόσια ο αδελφός Γκρίλλας ευχαριστεί τον κ. Στασινόπουλο και την εταιρεία του, την Active computer systems. Απ' ότι γνωρίζουμε το να ευχαριστείς κάποιον, ειδικά κάποιον επιχειρηματία, είναι γιατί σου προσφέρει κάτι. Συμβουλές είναι; Βόλτα είναι; Χρήματα είναι; 

Δίπλα ακριβώς ο αδελφός Γκρίλλας μας δείχνει στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το πόσο λιτά για την εποχή της κρίσης περνάει. Όπως παρατηρείτε τα γυαλιά ηλίου είναι απομίμηση RayBan, το Κουβανέζικο πούρο δεν είναι αναμμένο άρα από κάπου το δανείστηκε, οι Γαλλικές σαμπάνιες είναι κλειστές άρα από κάποια κάβα θα τις δανείστηκε και μια γούρνα που οι κακοκεντρεχείς θα την πούνε πισίνα με θέα κάποια θάλασσα.

Ας δούμε όμως και τις αποδείξεις οτι τα δύο συνεταιράκια και φίλοι του Γκρίλλα κ.κ. Στασινόπουλος και Σπηλιόπουλος πήραν από το ταμείο του Δήμου Γλυφάδας με υπογραφή του Παπανικολάου περίπου τις 80.000,00 ευρώ μέχρι στιγμής. Είναι η εταιρεία τους ACTIVE COMPUTER SYSTEMS όπου με "διάφανες" διαδικασίες "κέρδισαν τον διαγωνισμό".

Τα παρακάτω έγγραφα σας τα κρατάγαμε για το τέλος, ως το κερασάκι για την προσφορά των διοικούντων προς τους φίλους και κουμπάρους για να μην χαλάσει η σούπα των ημετέρων σε "διαγωνισμούς". Με σημερινή ημερομηνία δημοσιευμένα στη Διαύγεια με ΑΔΑ: Ψ9ΥΨΩ91-Χ7Λ και η κατακύρωση για τα φιλαράκια τους με την ΑΔΑ: 6Ι97Ω91-8Τ6, για όποιον ενδιαφέρεται να δει με ποιόν τρόπο τα κάθε λογής φιλαράκια βγάζουν εκατομμύρια.

Δείτε πόσα χρήματα θα δωθούν στους ίδιους επιχειρηματίες που είναι φίλοι του Γιάννη Γκρίλλα, που ο αδελφός του είναι ο κουμπάρος του Παπανικολάου και δημαρχεύων της Διοίκησης, πριν καλά καλά μπει το 2018.

Με έναν διαγωνισμό που ελέγχεται για την νομιμότητά του λόγω τυπικών διαδικασιών (sic) όπως η δημοσίευση του διαγωνισμού σε έντυπα που ορίζει ο Νομοθέτης, θα πάρουν δουλειά αξίας τετρακοσίων εξήντα χιλιάδων οκτακοσίων εννενήκοντα τριών ευρώ και 12 λεπτών (460.893,12).

Ελπίζουμε οτι θα κατανοήσετε όλοι για ποιό λόγο σας δημοσιεύουμε αυτά τα έγγραφα και τη σημασία τους για τις σχέσεις Παπανικολάου, αδελφών Γκρίλλα, Στασινόπουλου και Σπηλιόπουλου. Και όλα αυτά ακόμη πριν ξεκινήσει το νέο έτος.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα εντάλματα πληρωμής που αφορούν πολλές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και αναμένονται εξελίξεις.

Εδώ θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε και ένα ακόμη ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας ΠΑΛΜΟΣ που με ένα καταπληκτικό δημοσίευμα παρουσιάζει στον οικονομικό τομέα διαχείρησης από τον Παπανικολάου και την μεταφερόμενη παρέα του πόσα χρήματα μόνο για το 2017 ο Παπανικολάου με την μεταφερόμενη παρέα του κακοδιαχειριστήκανε με κατατμίσεις και απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς. Μόνο για το 2017 έδωσαν σε ημέτερους επί το πλείστον 742.000,00 ευρώ !!!!!!! και πλέον.

Είναι τρομακτικό το νούμερο και μας δικαιώνει απόλυτα τα όσα εμείς καθημερινά δημοσιεύουμε για αυτήν την χειρότερη δημοτική αρχή που έχει περάσει από τη Γλυφάδα. Ποτέ των ποτών, κανένας προηγούμενος δήμαρχος δεν τόλμησε να ανεβάσει τόσο ψηλά τα νούμερα με περίεργους διαγωνισμούς που έγιναν ή που δεν έγιναν κατά παράβαση του Νόμου και με απευθείας αναθέσεις. Επισημαίνουμε, για να κατανοήσετε το μέγεθος αυτών που σας λέμε οτι με απευθείας αναθέσεις υπάγονται τα έργα μέχρι 20.000,00 ευρώ και με πρόχειρους διαγωνισμούς μέχρι 80.000,00 ευρώ!!! Φανταστείτε λοιπόν πόσες υποθέσεις κατάτμισης των χρημάτων έχουν γίνει μόνο για το 2017 με τις 742.000,00 ευρώ που δαπανήθηκαν. Γι αυτό κατά καιρούς σας δημοσιοποιούμε "έργα" και ποσά που δίνονται σε ημέτερους του Παπανικολάου και της παρέας του για να κατανοήσετε που πάνε τα εκατομμύρια του Δημοτικού ταμείου.

Γιατί ποιός είναι αυτός, όσο Βασιλικότερος του Βασιλέως μπορεί να είναι, να φανταστεί οτι στα τρία χρόνια εξουσίας του Παπανικολάου έχουν διατεθεί βάσει προϋπολογισμού Τεχνικού Προγράμματος στη Γλυφάδα άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ για έργα; Αυτό το ρεπορτάζ θα μας απασχολήσει επί πραγματικών ποσών και "έργων" στο προσεχές μέλλον και θα δείτε που και πως σπαταλήθηκαν αυτά τα εκατομμύρια.

Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΛΜΟΣ

Δεν είναι μόνο το νούμερο που φαντάζει εξωπραγματικό και υπέρογκο, για τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει κάθε επιχείρηση, οικογένεια, νοικοκυριό, δημότης, ιδιώτης κ.ο.κ. αλλά είναι και ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα χρήματα έχουν δαπανηθεί - ή αναμένεται να δαπανηθούν - από το Δήμο Γλυφάδας.
Όταν γίνεται λόγος για απευθείας αναθέσεις, αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος - ο εκάστοτε Δήμος - επιλέγει τον προμηθευτή και του αναθέτει την προμήθεια ή το έργο χωρίς να γίνει διαγωνισμός. Βέβαια, θεωρείται πως η αρμόδια υπηρεσία ή η δημοτική αρχή έχει φροντίσει να λάβει προσφορές για την εν λόγω εργασία και να τις αξιολογήσει επιλέγοντας συνήθως την οικονομικότερη και την πιο ανταγωνιστική. Στη διαύγεια όμως - όπου και αναρτούνται οι αποφάσεις αυτές - δεν διαφαίνεται κατά πόσο έχουν προσκομισθεί πλέον των μια προσφορές ή αν απλά η υπηρεσία αρκείται στην μια προσφορά του επιχειρηματία στον οποίο και τελικώς κατακυρώνεται η ανάθεση του έργου ή της προμήθειας.
Συνήθως οι απευθείας αναθέσεις έρχονται για να λύσουν τα χέρια της δημοτικής αρχής όταν εκείνη είναι πιεσμένη από χρονικά περιθώρια ή από άλλες παραμέτρους της νομοθεσίας που δεν θα της επέτρεπαν να ενεργήσει με τους ρυθμούς που εκείνη επιθυμεί. 
Βέβαια η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και ορίζει το πότε πρέπει να γίνονται απευθείας αναθέσεις, πότε διαγωνισμοί και πάει λέγοντας. Οι περισσότεροι που ακούν τον όρο «απευθείας ανάθεση» καταλαβαίνουν ότι τα κριτήρια δεν είναι πιεσμένα από την πλευρά του πωλητή, αλλά από την πλευρά του αγοραστή. Δηλαδή ο Δήμος ζητά κάτι και έρχεται μια επιχείρηση να του το προσφέρει. 
Κάθε Δημοτική Αρχή επιδιώκει και διατυμπανίζει τη διαφάνεια και γι' αυτό εστιάζει στους διαγωνισμούς όπου μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι επιχειρηματίες, να «χτυπήσουν» το διαγωνισμό προσφέροντας την καλύτερη υπηρεσία στην χαμηλότερη δυνατή τιμή και ο σίγουρα κερδισμένος είναι ο Δήμος, αλλά και η αγορά αφού υπάρχει αξιοκρατία, διαφάνεια και ανταγωνισμός.
Βλέποντας κανείς συγκεντρωτικά το ποσό των απευθείας αναθέσεων καταλαβαίνει ότι δεν είναι αμελητέο. Παρατηρώντας μάλιστα καλύτερα τον πίνακα αντιλαμβάνεται πως το ποσό αυτό δημιουργείται από επιλογές της διοίκησης που έχουν να κάνουν με καθημερινές ανάγκες βλ. αναλώσιμα, με έκτακτες ανάγκες βλ. πετρελαιοκηλίδα και ψεκασμοί σκουπιδιών, με ειδικές περιπτώσεις όπου υπάρχει μόνο ένας προμηθευτής εκ των πραγμάτων βλ. seatrac όπου την πατέντα έχει κατοχυρώσει το Πανεπιστήμιο Πατρών και η εταιρεία TOBEA. 
Παρατηρώντας όμως τον πίνακα ο αναγνώστης - κι ας μην είναι οικονομολόγος ή σχετικός με την λειτουργία των ΟΤΑ - καταλαβαίνει πως δαπανούνται υπέρογκα ποσά για υπηρεσίες που πασάρονται στον δημότη ως δωρεάν και ότι λύνουν τα χέρια ή και για υπηρεσίες που ποτέ δεν φτάνουν να γίνουν αντιληπτές στου δημότες. Για παράδειγμα, η καταπολέμηση της πιτυοκάμπης που στοιχίζει 24.800,00€, η λειτουργία του Fix my City 23.808,00€, η μίσθωση χημικών τουαλετών 22.766,00€ κ.α.
Στην λίστα που παρουσιάζει στο ρεπορτάζ του ο Παλμός δεν έχουν συμπεριληφθεί τα συμφωνητικά που έχει υπογράψει η δημοτική αρχή με συνεργεία αυτοκινήτων για την συντήρηση των οχημάτων του Δήμου - που φυσικά ανεβάζουν κι άλλο το ποσό που ήδη αναγράφεται στον πίνακα - αλλά και η παροχή υπηρεσιών από ειδικούς συμβούλους για θέματα όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η αξιοποίησή τους όπου σε ετήσια βάση ο Δήμος δαπανά περί των 24.000,00€.
Αν απορείτε γιατί το μεγαλύτερο ποσό στην απευθείας ανάθεση πλησιάζει τα 24.800€ χωρίς να τα ξεπερνά ο λόγος είναι απλός. Αν τιμολογηθεί παραπάνω η υπηρεσία τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός, άρα η δημοτική αρχή δεν θα μπορεί να το αναθέσει εκεί που θα μπορούσε με την απευθείας ανάθεση.
Μια στήλη που δεν έχει συμπεριληφθεί στον συγκεκριμένο πίνακα είναι σε ποιες εταιρείες ανατίθενται οι υπηρεσίες αυτές. Ο λόγος που δεν την συμπεριλάβαμε είναι επειδή αναφέρονται προσωπικά στοιχεία όπως διευθύνσεις και ΑΦΜ, όμως καθείς μπορεί να τις αναζητήσει στον ιστότοπο της Διαύγειας. Εμείς που τα παρατηρήσαμε έχουμε να πούμε ότι οι επιχειρήσεις από τη Γλυφάδα είναι μετρημένες που παίρνουν τις απευθείας αναθέσεις και σε μερικές περιπτώσεις επαναλαμβανόμενες. Στην πλειοψηφία της η δημοτική αρχή αναθέτει σε εταιρείες εκτός της Γλυφάδας και εκτός των Νοτίων Προαστίων, όπως εταιρείες από Χαλάνδρι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Μαρούσι κλπ.
Η αγορά της Γλυφάδας και η επιχειρηματική της δραστηριότητα είναι τέτοια που θα μπορούσε πιστεύουμε στο μεγαλύτερο μέρος της να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου. Ο Δήμος οφείλει πρώτα να απευθύνει προσκλήσεις στους τοπικούς επαγγελματίες, στη συνέχεια στους όμορους και αν δεν βρει να καταφύγει εκτός της τοπικής αγοράς.
Αλήθεια πόσοι τοπικοί επιχειρηματίες έχουν κληθεί να δώσουν προσφορά στο Δήμο της Γλυφάδας για τις απευθείας αναθέσεις; Και πόσοι μαθαίνουν έγκαιρα για τους διαγωνισμούς που ο Δήμος διενεργεί σε ποιο μεγάλα έργα και προμήθειες από τη στιγμή που έχει αποκλείσει την τοπική εφημερίδα της περιοχής (τη μοναδική που πληροί τις προδιαγραφές βάσει ΦΕΚ και της κείμενης νομοθεσίας) από τις δημοσιεύσεις και περιορίζει την διαύγεια, τη διαφάνεια και την ισοκατανομή.
Να θυμίσουμε πως το 2014, ο νυν Δήμαρχος, τότε όντας υποψήφιος διατυμπάνιζε πως: «Θα αλλάξουμε τις κατεστημένες νοοτροπίες και τις αρρωστημένες αντιλήψεις που ταλαιπωρούν για χρόνια την πόλη μας. Θα αλλάξουμε το μοντέλο διοίκησης, ώστε να υπηρετεί ο Δήμος το όφελος των πολλών και όχι το συμφέρον των λίγων. [..]Να φέρουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης στην πόλη μας. Να φέρουμε την αξιοκρατία, αλλά και τη διαφάνεια παντού, στις διαδικασίες, στις αποφάσεις, στις προμήθειες. Να απαλλαγούμε επιτέλους από τις παλαιάς κοπής αντιλήψεις που ταλαιπωρούν την πόλη μας. Να φτιάξουμε ένα μοντέλο διοίκησης που θα αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών στη Γλυφάδα. Δεν έχουμε παιδιά και αποπαίδια».
Κύριε Δήμαρχε, τι άλλαξε από τον Μάιο του 2014;
Σ.Σ. Ακούει κανείς; Κάποιος δημοτικός σύμβουλος υπάρχει να απαντήσει;