Menu
A+ A A-

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ;

Δεν υπάρχει ημέρα που οι Δημότες να μην αισθάνωνται παραγκωνισμένοι ή 

περιφρονημένοι από κάποια δημόσια υπηρεσία που θα έχουν την ατυχία να συνεργαστούν.

Επί το πλείστον νομίζουμε οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν σε αυτήν έχουν ως μοναδική φροντίδα πως να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες. Από εξυπηρέτηση;;;; Αυτή είναι άγνωστη λέξη σήμερα. Τεράστιο το ποσοστό των ακαμάτηδων που έπιασαν στασίδι με στόχο και σκοπό την ταλαιπωρία του Πολίτη.

Αλλά πάντα μέσα μας είχαμε την αίσθηση οτι ένας δημόσιος οργανισμός που μπορεί ο καθένας να αποτανθεί για να βρει το δίκιο του, που ιδρύθηκε να προστατεύει τον Πολίτη, κάποιος εκεί θα είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει τον Πολίτη και να τον προστατεύσει από τις απανταχού παρανομίες που υφίσταται καθημερινά.

Πέρα από τις συνεχείς και ασταμάτητες παρανομίες που εφαρμόζει εις βάρος του Πολίτη της Γλυφάδας ο Παπανικολάου και οι ξενόφερτοι μυστικοσύμβουλοί του, έχουμε τώρα και την πλήρη κάλυψη από την δημόσια εκείνη υπηρεσία που ορκίστηκαν να προστατεύουν τον Πολίτη και τα συμφέροντά του όταν καταπατούνται.

Μιλάμε για την Αστυνομία της Γλυφάδας. Βαθιά απογοητευμένοι από την δράση της σε οτι αφορά την αντιμετώπιση προς τον δήμαρχο Παπανικολάου και τις παράνομες ενέργειες που διαπράττει. Είναι πλέον τόσες πολλές που θα πρέπει να τις γράψουμε για να μπορούμε να τις θυμόμαστε.

Δεν γνωρίζουμε αν η αδιαφορία, η περιφρόνηση και η κάλυψη των παράνομων ενεργειών ξεκινά από τον υπουργό, τον ταξίαρχο, τον διοικητή του τμήματος ή τον απλό αστυφύλακα. Για εμάς δεν υπάρχει διαχωρισμός αφού όλους αυτούς τους τοποθέτησαν εκεί για να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη. Δικό τους θέμα να βρουν το τι και ποιός είναι ανεκτικός σε παράνομες ενέργειες.

Γιατί τα λέμε αυτά; Ίσως είναι η πρώτη φορά που στα 33 χρόνια δημοσιογραφίας στη Γλυφάδα να πούμε οτι δεν πάει άλλο και να δημοσιοποιήσουμε κάποιο γεγονός. Είναι πολλά τα γεγονότα που η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της και δεν μιλάμε. Αλλά κύριοι κάπου πρέπει να βάλετε μία τελεία στην ανέχεια και στην υποτέλεια.

Αφορμή για να τα γράψουμε αυτά στάθηκε μία ενέργεια του Α΄αστυνομικού τμήματος εις βάρος του Γλυφαδιώτικου λαού και η θέση της αστυνομίας σε καταγγελίες Γλυφαδιωτών είναι η πλήρη κάλυψη στις παράνομες ενέργειες του Παπανικολάου και των συνεργατών του.

Όλοι θυμόμαστε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην παραλία τον Σεπτέμβρη. Πολυδιαφημιζόμενες και πολυσπάταλες. Ο Παπανικολάου θεωρώντας τσιφλίκι του όλη τη Γλυφάδα, αποφάσισε να τοποθετήσει στο χώρο της παραλίας εξέδρες, πίστες, κοντέϊνερ και καντίνα. Θεώρησε όμως σωστό να μην βγάλει άδεια σχετική από την πολεοδομία και να στήσει όλη αυτή την εργολαβία παράνομα και καταχρηστικά. Ο Θεός φύλαξε και δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα σε οποιονδήποτε Πολίτη ή παιδί. Γνωρίζετε αν υπήρχε κάποιο ατύχημα τι θα γινόταν; Ούτε να το σκεφτούμε δεν θέλουμε πόσοι άνθρωποι θα πήγαιναν στη φυλακή. 

 

Δύο Γλυφαδιώτες έκαναν αυτό που επιτάσσει ο Νόμος και απευθύνθηκαν στην αστυνομία κάνοντας ΕΓΓΡΑΦΕΣ και ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες.

Ας πάρουμε όμως με τη σειρά τα γεγονότα. Στις 9 Αυγούστου ο δημοτικός σύμβουλος Βοργιάς με έγγραφο καταγγέλει και στην Αστυνομία (αρ. 4) για τις παράνομες εργασίες που γίνονται στην παραλία της Γλυφάδας. Άρα η αστυνομία από τις 9 Αυγούστου είχε την καταγγελία οτι γίνονται παρανομίες. Δίπλα ακριβώς είναι η απάντηση στον άλλο Γλυφαδιώτη κ. Γιαννακόπουλο που κι αυτός το είχε καταγγείλει στην αστυνομία και στην Αποκεντρωμένη διοίκηση που λέει οτι ο Δήμος Γλυφάδας και ειδικά ο δήμαρχος δεν απαντά στον έλεγχο της Αποκεντρωμένης σχετικά με την καταγγελία. Η αστυνομία μέχρι στιγμής προσπαθεί να μάθει που πέφτει η παραλία στη Γλυφάδα!!!

Εν αντιθέσει με την αστυνομία, η καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην πολεοδομία της Γλυφάδας όπου τουλάχιστον αυτοί πήγαν και έγραψαν κάποιες παρανομίες. Όχι όλες!!! Όπως διαβάζετε και στα σχετικά έγγραφα, πριν καν τους κοινοποιηθεί η καταγγελία του Βοργιά, την προηγούμενη ημέρα είχε πάει το κλιμάκιο της πολεοδομίας (8/8/2017) και σημείωσαν τις αυθαίρετες κατασκευές που έκανε ο Παπανικολάου, όπως βλέπετε στην έκθεση αυτοψίας.

Η αστυνομία με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με συνεχείς ερωτήσεις, ακόμη δεν βρήκε που βρίσκετε η παραλία στη Γλυφάδα. 

Εδώ όμως συμβαίνει το εξής τραγικό και έχει να κάνει με την ευσυνειδησία των υπαλλήλων της πολεοδομίας. Ενώ έγραψαν τις αυθαίρετες κατασκευές του Παπανικολάου και μάλιστα σημείωσαν και το σχετικό πρόστιμο (άραγε θα πληρωθεί ποτέ ή θα το κάνουν γαργάρα;) και έκαναν και το σχετικό σχεδιάγραμμα των παρανομιών, όπως εξέδρες, καθίσματα, πεζοδρόμιο, κολώνες ΔΕΗ, πύλη για είσοδο, δεν είδαν την καντίνα που παράνομα τοποθετήθηκε εκεί και ηλεκτροδοτείτο λαθραία και την αναφέρει ήδη στην καταγγελία του ο Βοργιάς αλλά και ολόκληρο κοντέϊνερ που είχε γίνει τα καμαρίνια των καλλιτεχνών. Δεν είμαστε ενάντια σε αυτά. Ενάντια είμαστε στην παρανομία που γίνεται με το έτσι θέλω και με την εγωπάθεια έναντι όλων του Παπανικολάου. Γιατί δεν έβγαλε τις νόμιμες άδειες και όλα να ήταν εντάξει;

Δείτε σε φωτογραφίες αυτά που δεν είδαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας και αναρωτιόμαστε το γιατί. Αν ρωτάτε τι κάνει η αστυνομία κοντά ένα μήνα τώρα που της έγινε η καταγγελία για παράνομες ενέργειες του Παπανικολάου στην παραλία, ψάχνει τη παραλία. Θα τη βρει, που θα πάει...

Ο κ. Γιαννακόπουλος ξαναστέλνει επιστολή στην αστυνομία στις 12 Σεπτεμβρίου και ξανακαταγγέλει τις αυθαιρεσίες του Παπανικολάου. Μετά από 15 ημέρες, στις 27 Σεπτεμβρίου, του στέλνει απάντηση η αστυνομία οτι πήγε στην παραλία (ναι όσο παράξενο σας φαίνετε τελικά την βρήκε) στις 22 Σεπτεμβρίου και δεν βρήκε τίποτα, ούτε εξέδρες, ούτε καθίσματα, ούτε καντίνα, ούτε κοντέϊνερ !!!!!!

Όχι μην βιάζεστε να βγάλετε την ετυμηγορία οτι στείλανε κάποιους "τυφλούς" αστυνομικούς για τον έλεγχο. Και εδώ πλέον γεννάται το μεγάλο ερωτηματικό και αυτά που σας είπαμε από την αρχή για τον ρόλο των δημοσίων υπηρεσιών για τον Πολίτη.

Η αστυνομία κράτησε την καταγγελία περίπου 40 ημέρες, δεν πήγε να ελέγξει, δεν πήγε να κάνει την δουλειά της με μοναδικό στόχο να τελειώσουν οι εκδηλώσεις και μετά αφού οι παράνομοι τελειώσουν τις παρανομίες τους και δεν αφήσουν εκεί τις αυθαιρεσίες που έκαναν να πήγαιναν για έλεγχο. Υπήρχε σκοπιμότητα στην ενέργειά της. Όλοι γνωρίζανε τότε οτι η τελευταία ημερομηνία των εκδηλώσεων ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου με την συναυλία των Γερολυμάτου και Κατοπόδη. Βάλε μετά και άλλες τρεις τέσσερις ημέρες για να ξεστίσουν τότε θα πήγαιναν για έλεγχο.

Δείτε την επιστολή της αστυνομίας προς τον κ. Γιαννακόπουλο, έναν Πολίτη που έχει την ατυχία να τον προστατεύει αυτή η αστυνομία στη Γλυφάδα από τους παράνομους.

Ίσως αυτή να είναι και η απάντηση για την ασυδοσία που κυριολεκτικά έχει διαβρώσει ολόκληρη τη χώρα. Ίσως αυτή να είναι η απάντηση και για την δικαιοσύνη....