Menu
A+ A A-

Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Η Γλυφάδα, ως άλλη Ελλάδα δεν έχει σωτηρία. Στο βούρκο των πολιτικά ανίσχυρων 

ανθρωπάριων που την διοικούν την έριξαν αυτοί που τίμησε ως δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Δόλος, Σκοπιμότητα ή Αδιαφορία μπορεί κάποιος να προσάψει στους ανθρώπους εκείνους που οι Γλυφαδιώτες τους κατέταξε στην πρώτη θέση να ηγηθούν δήμαρχοι στην πόλη τους; 

Ο τέως δήμαρχος Κώστας Κόκκορης αντάμα με τον σημερινό δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, εγκλημάτισαν στην χειρότερη μορφή κολάσιμου αδικήματος πάνω στο κουφάρι της Γλυφάδας και ασέλγησαν στα χρήματα του λαού όπου τα σκόρπισαν στους πέντε ανέμους.

Εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν μέσα από τους φόρους του λαού, κάποιοι ασυνείδητοι με το έτσι θέλω τα διένειμαν παράνομα και καταχρηστικά στους ημέτερους εργολάβους και ίσως να ωφελήθηκαν κι αυτοί.

Σας παρουσιάζουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της δεκαετίας που πέρασε, όπου εμπλέκονται δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ζωντανοί και πεθαμένοι. Ένα σκάνδαλο που το χρεώνονται αποκλειστικά οι κ.κ. Κόκκορης και Παπανικολάου αλλά και οι πεθαμένοι πια Θεοδωρόπουλος και Παπαδόπουλος. Αλλά επειδή δεν είναι εν ζωή οι δύο τελευταίοι, θα ασχοληθούμε με τον τέως και νυν δήμαρχο.

Πρόκειται για ένα ντόμινο εξελίξεων που οι τελεσίδικες και οριστικές αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας αποφάνθηκαν οτι υπήρξε παράνομη ενέργεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ένα ντόμινο που παρασύρει και άλλες ιδιόμορφες καταστάσεις εγκαταστάσεων περί την νομιμότητα των χρήσεών τους.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε με την απόφαση του 2009 να κτιστεί το ημιτελές κατασκεύασμα του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην Παναγούλη, δίπλα στο γκαράζ και μέσα στα όρια του Γκολφ Γλυφάδας. Εκείνη τη περίοδο αποφασίστηκε να συνεχιστεί κάποια πολεοδομική άδεια που είχε βγάλει ο Σπονδυλίδης με αριθμό 28/1996 και με νέα απόφαση της πολεοδομίας με αριθμό 501/2008 άρχισε η κατασκευή του γηπέδου. Επειδή τότε το είχε αναλάβει ο αποθανών Παπαδόπουλος Οδυσσέας ως αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών, ο Κόκκορης πήρε απόφαση να δώσει το όνοιμά του στο κλειστό αυτό γήπεδο μπάσκετ.

Αλλά όλη η διαδικασία στηρίχτηκε πάνω σε παράνομες ενέργειες και αποφάσεις των τότε πολιτικών εξουσιαρχών της Γλυφάδας αλλά και της πολεοδομίας της πόλης που εξέδωσε παράνομα τις δύο άδειες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το όλο θέμα ξεκίνησε με την παράνομη διάνοιξη του δρόμου που ο Παπανικολάου φοβούμενος τις συνέπειες αυτών των ενεργειών, το έφερε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου παρά τις δημοσιεύσεις μας αλλά και των επιστολών που τους εστάλησαν από ενεργούς Δημότες, αυτοί ψήφισαν την παράνομη διάνοιξη και όλη αυτή η παρανομία είναι η εξέλιξη του ντόμινο που σας προαναφέραμε.

Μετά το πέρας της κατασκευής του κλειστού γηπέδου μπάσκετ που όπως βλέπετε στη φωτό που ανακαλύψαμε λέει οτι το κόστος της κατασκευής ανερχόταν περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και την κατασκευή την είχε αναλάβει η ΑΙΘΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Μάλιστα το 2010 ο τότε δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρόπουλος είχε κάνει και τα εγκαίνια του γηπέδου.

Αλλά, τώρα ξεκίνησαν τα προβλήματα, τέσσερα σωματεία 1) ο Όμιλος Γκολφ Γλυφάδας Αθηνών, 2) ο Αττικός όμιλος Γκολφ, 3) ο Όμιλος Γκολφ Γυναικών Ελλάδας "ΑΘΗΝΑ" και 4) η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ με έδρα το Γκολφ, στις 23 Ιουλίου 2009 κατήγγειλαν αυτήν την κατασκευή ως παράνομη στο χώρο μέσα στο Γκολφ που ήδη είχε προσδιοριστεί Δάσος Γλυφάδας ζητώντας να ακυρωθούν οι δύο πολεοδομικές άδειες και να κηρυχθεί παράνομη η κατασκευή του γηπέδου μέσα στο Δάσος της Γλυφάδας και κατά του Δήμου Γλυφάδας.

Η καταγγελία αυτή συζητήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2010 στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά. Εκτός από τον Δήμο Γλυφάδας, είχε προσβάλλει την καταγγελία και η εταιρεία που κατασκεύασε το γήπεδο. Όμως ούτε ο Δήμος Γλυφάδας παραστάθηκε ούτε και η εταιρεία, για να γλυτώσουν και να δώσουν εκείνα τα στοιχεία που το Δικαστήριο θα ακύρωνε την καταγγελία και το θέμα θα είχε λήξει εκεί. ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ!!!

Ο εκπρόσωπος δικηγόρος των ομίλων Γκολφ ζήτησε με τα στοιχεία που παρέθεσε να ακυρώσει τις πολεοδομικές άδειες και το γήπεδο να κηρυχθεί παράνομο.

Η απόφαση 524/2011 των δικαστών στηρίχθηκαν σε πραγματικά στοιχεία τα οποία εν συντομία αναφέρουν:

Δείτε στην δεύτερη φωτο σελ 3 που λένε: Επειδή τα αιτούντα σωματεία έχουν ως σκοπό την καλλιέργεια, προώθηση και εξάπλωση του γκολφ στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούν την έκταση του Γκολφ Γλυφάδας, ήδη δε ισχυρίζονται οτι με την ανέγερση και λειτουργία του ανωτέρω γυμναστηρίου παραβλάπτονται στην άσκηση του ανωτέρω αθλήματος, αφενός και οτι επέρχεται βλάβη του περιβάλλοντος στον ανωτέρω χώρο, που αποτελεί δάσος μη επιδεικτικό δομήσεως αθλητικών χώρων αφετέρου.

Στην δίπλα σελίδα 4 αναφέρει στην μεσαία παράγραφο: Επειδή το άρθρο 24 του Συντάγματος ορίζει οτι.... Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων...

Στην τρίτη φωτο και σελίδα 6 αναφέρει: ...Επομένως μέσα στην περιοχή αυτή απαγορεύεται κάθε επέμβαση που κατατείνει στη μεταβολή του προορισμού και της λειτουργίας του δάσους, καθώς και η εκτέλεση έργων ή η δημιουργία εγκαταστάσεων, πλην εξαιρέσεων υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Νόμου. Ειδικώτερα, προκειμένου περί αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, ΔΕΝ επιτρέπεται η κατασκευή αυτών, μετά την κατάργηση του άρθρου 52 του ν. 998/1979. Ενώ πιο κάτω αναφέρει οτι η έκταση αυτή είναι: μία δασική έκταση, εντός της περιφέρειας του εν λόγω Δήμου 502,50 στρεμμάτων, γνωστή με το όνομα "Δάσος της Γλυφάδας"

Στην 4η φωτό και στη σελίδα 7 αναφέρει: Επειδή σύμφωνα με όσα έχουν γίνει δεκτά στη μείζονα πρόταση της απόφασης αυτής, η ανέγερση γυμναστηρίου στην ανωτέρω έκταση, η οποία είναι εκτός σχεδίου πόλεως και φέρει το χαρακτήρα δάσους, σύμφωνα με τις ανωτέρω πράξεις παραχώρησης αυτής, ΔΕΝ επιτρέπεται.

Και στην τελευταία σελίδα αναφέρει:

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Απορρίπτει το δικαστήριο την παρέμβαση του Δήμου και της εταιρείας

Δέχεται την αίτηση των ομίλων

Και ακυρώνει τις δύο πολεοδομικές άδειες του 1996 και του 2008 της πολεοδομίας του Δήμου Γλυφάδας.

Όπως φαίνεται και στα επίσημα έγγραφα κρίθηκε και αποφασίστηκε στις 16 Μαρτίου 2010 και 22 Ιουνίου 2010, αλλά θεωρήθηκε και εκδώθηκε στις 1/4/2011.

Αυτή η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά κοινοποιήθηκε στον Δήμο Γλυφάδας επί δημαρχίας Κόκκορη στις 27/4/2011 και όπως ήταν φυσικό ο Δήμος Γλυφάδας άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής καταφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εδώ πλέον γίνονται πράγματα και θάματα που ο κάθε ένας ας τα ερμηνεύσει όπως θέλει. Άλλωστε οι ίδιοι οι δήμαρχοι δίνουν το δικαίωμα αυτό. Όλοι πίστευαν οτι σε ένα τέτοιο σοβαρότατο θέμα και μάλιστα με καταδικαστική απόφαση ήδη να υπάρχει, ο Δήμος Γλυφάδας θα έπαιρνε όλα τα μέτρα εκείνα για να προστατέψει την περιουσία του.

Η έφεση αυτή ορίσθηκε να συζητηθεί στο ΣΤΕ στις 15 Μαρτίου 2017, επί σημερινής δημαρχίας Παπανικολάου. Οι χρυσοδιαμαντοπληρωμένοι νομικοί του σύμβουλοι θα έπρεπε να δώσουν σκληρή μάχη για να ανατρέψουν την προηγούμενη καταδικαστική για τον Δήμο απόφαση.

Όπως όμως βλέπετε στα επίσημα έγγραφα της απόφασης του ΣΤΕ, που την ανακαλύψαμε, ο Δήμος Γλυφάδας ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ!!!!!

Ανοησία, δόλος, σκοπιμότητα, αδιαφορία, ανικανότητα... πως να χαρακτηρίσουμε αυτήν την εγκληματική ενέργεια του Παπανικολάου και των νομικών του συμβούλων που μέχρι τώρα οι Γλυφαδιώτες έχουν δώσει από το αίμα τους γι αυτούς τους "επιστήμονες" εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Υπάρχει λέξη που μπορεί να τους χαρακτηρίσει; Παπανικολάου ως τον χειρότερο δήμαρχο που πέρασε. Αλλά και ο νομικός του σύμβουλος που επισημαίνουμε πως κάθε μήνα αμείβεται με πολλά χιλιάρικα κ. Γεωργούλας Απόστολος τι έκανε; Δεν έχει καμμία ευθύνη; Μόνο οι παραπλανημένοι Γλυφαδιώτες θα πληρώσουν το μάρμαρο; Ούτε μία παραίτηση;;;;;

Όπως βλέπετε στην επίσημη απόφαση που σας παρουσιάζουμε με αριθμό 904/2017, το ΣΤΕ απέρριψε την έφεση του Δήμου Γλυφάδας και δικαίωσε πάλι τους καταγγέλοντες κρίνοντας κι αυτό τις δύο πολεοδομικές άδειες παράνομες.

Όμως το θέμα δεν σταματά εδώ. Τώρα αρχίζει το ντόμινο εξελίξεων όλων των παρανομιών που έχουν σχέση με την καταπάτηση του Δάσους της Γλυφάδας που χαρακτηρίστηκε το Γκολφ. Όπως βλέπετε στην απόφαση του ΣΤΕ θεωρήθηκε στις 16/5/2017 όπου επίσημα ο Δήμος έλαβε γνώση. Γιατί το απέκρυψαν; Γιατί σιωπούν και συμμετάσχουν οι διοικούντες στην παρανομία αυτή; Γιατί η πολεοδομία δεν κάνει πλέον τις ενέργειες εκείνες που αποφάσισε το ΣΤΕ; Γιατί δεν αρχίζει να εφαρμόζει τον νόμο; Εκτός από το γήπεδο που δύσκολα θα καταφέρουμε να το σώσουμε πλέον, τι θα γίνει και με τον Σταθμό της Μεταφόρτωσης των Απορριμάτων; Είναι κι αυτός παράνομος πλέον και με την βούλα του ΣΤΕ. Όπως επίσης και η διάνοιξη του δρόμου που οι δημοτικοί σύμβουλοι ως μωραί παρθένες το υπερψήφισαν, τι θα πουν στον Εισαγγελέα που θα τους καλέσει;

Εν συντομία κοιτάξτε τη διαδρομή αυτών των αποφάσεων:

12/1/2010 έγινε η συνεδρίαση της καταγγελίας των ομίλων του Γκολφ στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά. Ο Δήμος Γλυφάδας ΔΕΝ παρέστη!

27/4/2011 κοινοποιήθηκε στον Κόκκορη που έκανε έφεση, μην κάνοντας όμως ως δήμαρχος καμμία ενέργεια ενάντια των υπαιτών της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

22/6/2011 ο Κόκκορης κατέθεσε την έφεση στο ΣΤΕ.

15/3/2017 έγινε η συζήτηση της έφεσης. Ο Δήμος Γλυφάδας απών. Ο Παπανικολάου δεν στέλνει κανέναν δικηγόρο για να υπερασπιστεί τη θέση του Δήμου Γλυφάδας με αποτέλεσμα τρομακτικό για το μέλλον.

29/3/2017 δημοσιεύεται η απόφαση του ΣΤΕ στο Δήμο Γλυφάδας.

16/5/2017 κοινοποιήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας. Κανένας δεν ενοχλήθηκε!!!

Αυτή είναι η αλήθεια για και από τους "σωτήρες" της Γλυφάδας. Ακούσατε κάποια αντίδραση από άλλους που ενδιαφέρονται για τη πόλη; Φυσικά κανένας. Και τώρα τι γίνεται; Εκτός και αν υπάρχει κάποιο άλλο δικαστήριο ανώτερο του ΣΤΕ για να αλλοιώσει την απόφαση. Υπάρχει;;; Φυσικά όχι.