Menu
A+ A A-

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΚΟΥΛΗ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ;

Είναι τοις πάσι γνωστό οτι με αυτήν την κυβέρνηση των Συριζανέλ η χώρα πάει από 

το κακό στο χειρότερο. Όχι μόνο από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αποφάσεις μεταξύ των κυβερνώντων αλλά κυρίως στον οικονομικό τομέα, όπου εκεί διαπρέπουν τα οικονομικά συμφέροντα όλων των ειδών.

Άλλωστε μόλις προχτές η Νέα Δημοκρατία έβγαλε στην επιφάνεια δια του Λοβέρδου το μεγάλο σκάνδαλο με τα βλήματα που ήθελε να πουλήσει ο Καμμένος στους αραπάδες. 

Χοντρή κονόμα που ειδικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή κυριολεκτικά ξετίναξε την συμφωνία, όπου ανάγκασε το ίδιο το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να πάρει απόφαση για την ακύρωση αυτής. Αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία αυτή που την πιστώνεται ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Ένας Μητσοτάκης που ανάγκασε τον Καμμένο σε αναδίπλωση και υποχώρηση από την "μαύρη" συμφωνία.

Αλλά ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δείχνει οτι αντιστέκεται με σθένος στα οικονομικά αλισβερίσια του Καμμένου, οι παράγοντες που ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία δεν έχουν την ίδια πολιτική και οικονομική τακτική με τον κ. Καμμένο ή με τους ανθρώπους που στηρίζονται από αυτόν με τις αναθέσεις εργολαβιών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ίσως μόνο εμείς να βλέπουμε αυτήν την συνεργασία του δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου με την αγαπημένη κοινοπραξία του κ. Καμμένου που ονομάζεται  Latern Construction Company. Ενώ μέσα στη παράταξη του δημάρχου υπάρχουν πολλά μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Γλυφάδας, ο ίδιος ο δήμαρχος, οι μυστικοσύμβουλοί του, ο γενικός γραμματέας κλπ που συγκαταλέγονται στα στελέχη του κόμματος και προσωπικά στον Μητσοτάκη, βλέπουμε οτι κανένας δεν μιλάει, κανένας δεν αντιδρά με αυτήν την οικονομική συνεργασία. Λες και υπάρχει προσωπικό συμφέρον.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Μήπως ο κ. Μητσοτάκης παίζει θέατρο στις πλάτες μας και από την άλλη πλευρά κάνει το κορόϊδο και επιτρέπει στα στελέχη του να κλείνουν συμφωνίες με τις φίλα προσκείμενες εταιρείες του Καμμένου; Ή μήπως αυτά τα στελέχη (μιλάμε πάντα για αυτά της Γλυφάδας και της Βούλας) κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να τον λογαριάζουν; Τι άλλο να πιστέψουμε από αυτά που ακούμε και από αυτά που βλέπουμε;

Για την συγκεκριμένη εταιρεία και τις άριστες σχέσεις που έχει με τον Καμμένο, φαίνεται όταν πήρε εργολαβικά και έφτιαξε έναντι κάποιων εκατομμυρίων το hot spot της Χίου υπό την επίβλεψη του Στρατού και του Καμμένου. Ενώ άλλες πιο ονομαστές και μεγαλύτερες εταιρείες απορρίφθησαν, αυτή η  Latern Construction Company κατάφερε να "κερδίσει" τον διαγωνισμό.

Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα από την ιστοσελίδα των κατασκευαστών που γράφτηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2016:

O πόλεμος των κατασκευαστικών για τα hotspots

Ενας… ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ κατασκευαστικών εταιρειών ήταν σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα για την κατασκευή των περίφημων κέντρων υποδοχής προσφύγων, για τα οποία πολύς λόγος έγινε πρόσφατα λόγω των αυστηρών προειδοποιήσεων της Κομισιόν, που ζητά άμεσα την ολοκλήρωσή τους, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, απειλείται η θέση της χώρας στη ζώνη Σένγκεν. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, τα επτά hotspots, για τα οποία έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση έναντι των εταίρων της, πρέπει να είναι έτοιμα, με τον Στρατό και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να έχουν αναλάβει κεντρικό ρόλο στον συντονισμό για τη δημιουργία τους.

Επίσης, το κόστος των συγκεκριμένων κέντρων έχει ήδη ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, έχουν επίσης διατεθεί 2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ υπάρχουν 32 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτόν στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Η ΠΡΟΕΤ Α.Ε. απέστειλε επιστολή στην αρμόδια επιτροπή και για το hot spot της Χίου, προϋπολογισμού 1.229.477 ευρώ, που κατακυρώθηκε με έκπτωση 30,54% στην εταιρεία Latern Construction Company.

Πως όμως αυτή η νέα εταιρεία κατάφερε να διεισδύσει και στους οικονομικά εύρωστους Δήμους αναλαμβάνοντας εργολαβίες εκατομμυρίων;

Το ίδιο γνωστό στη Γλυφάδα είναι και οι άριστες σχέσεις του δημάρχου Παπανικολάου με τον "εχθρό" της Νέας Δημοκρατίας κ. Καμμένο.

Ποιός λογαριάζει τον Κυριάκο; Ας μην ξεχνάμε την προεκλογική εμφάνιση του Καμμένου στον Παπανικολάου και την επίσημη επίσκεψή του όταν κέρδισε τις εκλογές στο Δήμο.

Μεγάλο ερωτηματικό πάντως προκαλεί η εργολαβία ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, τεράστια για ένα Δήμο, που κατάφερε να "κερδίσει" η φιλική εταιρεία του Καμμένου.

Δείτε ποιά εργολαβία εννούμε και τι αφορά.

Με αυτό το ρεπορτάζ δεν θέλουμε να πούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που φαίνετε από την αρχή. Δηλαδή δεν μιλάμε για το αν θα κάνει καλά τη δουλειά της η εταιρεία, δεν μιλάμε αν έχει σκιές ο διαγωνισμός, δεν μιλάμε αν στο μέλλον ανακαλύψουμε κάτι το μεμπτό. Με αυτό το άρθρο θέλουμε να επισημάνουμε τους διαδρόμους των ιδανικών σχέσεων μεταξύ εταιρειών και πολιτικών. Τώρα αν η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζει σπυριά με τον Καμμένο ενώ ο Παπανικολάου και οι άλλοι "σωτήρες" της Γλυφάδας κάνουν δουλειές με τους φίλους του Καμμένου, εμείς απλά το διαπιστώνουμε ως γεγονός.

Οι απαντήσεις είναι στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα τολμήσει να "τιμωρήσει" τους "άταχτους" της Γλυφάδας;

Και εν τέλει όλοι εμείς που παρακολουθούμε την ολομέτωπη επίθεση του Μητσοτάκη ενάντια σε σκοτεινά και ύποπτα συμφέροντα του Καμμένου από τη μία και από την άλλη ο Παπανικολάου με τους άλλους σωτήρες να συνεργάζονται με αυτούς, τι πρέπει να υποθέσουμε; Ποιός είναι ο αληθινός και ποιός ο ψεύτης;