Menu
A+ A A-

ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΡΓΙΑΣ

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει μία, ήρθε η επιβεβαίωση της αληθινής πολιτικής 

υπόστασης ενός αριβίστα της τοπικοπολιτικής ζωής τοης Γλυφάδας.

Ενός πολιτικού αλητήριου που μπροστά στην πολιτική επιβίωσή του (και όχι μόνο) δεν διστάζει να συνάψει συμμαχίες και να αφήνει έκθετους πρώην και νυν συνεργάτες που πίστεψαν σ' αυτόν οτι μπορεί να υπάρχει ένα ψέγμα εντιμότητας, ηθικής και πολιτικής ντομπροσύνης, 

όταν κατά συρροήν στο παρελθόν άτομα έχουν δημόσια εκφράσει την άποψή τους γι αυτόν και τι πολιτικός αλήτης είναι.

Μιλάμε για τον πρόσκαιρο δημοτικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής στη Γλυφάδα τον Σωτήρη Βοργιά. Για άλλη μια φορά πρόδωσε φιλίες και συνεργασίες για δική του πολιτική επιβίωση. Συμμάχησε με αυτούς που μέχρι πρότινος τους ονομάτιζε νταβατζήδες, καιροσκόπους, ψεύτες και λοιπά κοσμητικά επίθετα που δεν κοσμούν κανέναν τους. Συμμάχησε με αυτούς που το ίδιο του το κόμμα, τους έχει κηρύξει τον πόλεμο λέγοντάς τους προδότες, μειοδότες και Ανθέλληνες.

Ο Σωτήρης Βοργιάς όμως δεν καταλαβαίνει από αυτά. Μέχρι και αυτήν την τελευταία στιγμή μιλά με πολιτικούς αντιπάλους του Παπανικολάου σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Τους λέει οτι είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια θέλουν αλλά από την άλλη, χωρίς να τους ενημερώνει, ακυρώνει με την υπογραφή του όλες τους τις προσπάθειες για να επέλθει η εντιμότητα και η ηθική στη Γλυφάδα.

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για την πολιτική πορεία του Σωτήρη Βοργιά στη Γλυφάδα και το πως αντιλαμβάνεται αυτός την προσωπική του πολιτική επιβίωση εις βάρος των πρώην και νυν συνεργατών του.

Αν και προσωπικά είχαμε ενημερώσει τους αξιολογότατους αυτούς κυρίους της Γλυφάδας, με την πολλή και έντονη παρουσία στα κοινά της πόλης, να μην εμπιστεύονται τον Σωτήρη Βοργιά για πολιτικό φίλο τους, εν τούτοις δεν θέλησαν να δώσουν πίστη στα λεγόμενά μας για το ποιόν του Βοργιά και εξακολουθούσαν να τον συζητούν, να συσκέπτονται και να οραματίζονται από κοινού κάτι καλύτερο.

Το θέμα που θα μας απασχολήσει στο σημερινό άρθρο μας είναι το ξεμπρόστιασμα του Σωτήρη Βοργιά έναντι των έντιμων παραγόντων της Γλυφάδας, όπου παρουσιάζουμε τις ενέργειες που έκανε για να απαλλάξει από περιπέτειες ποινικές και πειθαρχικές τον δήμαρχο Παπανικολάου και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγάκο.

Σας μεταφέρουμε πρώτα ένα απόσπασμα του Παναγιώτη Γιάχου πριν από δύο μήνες περίπου όπου έλεγε στις Δημολογίες του για τον Σωτήρη Βοργιά:

Πρωτοφανές ρεζίλεμα του Δήμου Γλυφάδας

Ο Ελεγκτής Νομιμότητας ακύρωσε δύο ολόκληρες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλήθεια, τι έχουν να πουν ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγάκος που το παίζουν ξερόλες, για αυτή την πρωτοφανή στα αυτοδιοικητικά χρονικά κατάντια να ακυρώνονται ως παράνομες δύο ολόκληρες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

Λέτε να υποβάλλει κανείς τους την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας;

Θα ζητήσουν συγνώμη από τους Δημοτικούς Συμβούλους, που τους παραμύθιαζαν ότι ενεργούν σύμφωνα με τον Κώδικα και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου;

Θα ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες που πάνε πίσω οι υποθέσεις τους;

Θα ζητήσουν μήπως συγνώμη από τους εργαζόμενους αφού δύο από τα θέματα των άκυρων συνεδριάσεων τους αφορούν άμεσα;

Επισημαίνουμε ότι η ακύρωση των υπ. αρ. 24 και 25 συνεδριάσεων, έγινε ύστερα από προσφυγή του Δημοτικού Σύμβουλου κ. Σωτήρη Βοργιά, ο οποίος είναι και ο μόνος από τους δεκαέξι Δημοτικούς Συμβούλους των επτά παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο ασκεί έλεγχο στην Διοίκηση Παπανικολάου κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση, γιατί οι υπόλοιποι δεκαπέντε "περί άλλων τυρβάζουν"και μέσα σε ένα κλίμα χαλαρότητας, καλλιεργούν τις δημόσιες σχέσεις τους κλείνοντας τα μάτια στις παρανομίες. 

Όντως ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έπειτα από έγγραφη καταγγελία του Σωτήρη Βοργιά, είχε ακυρώσει τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ως παράνομες για την συμμετοχή της Γενικής Γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου που ταυτόχρονα ήταν και αντιδήμαρχος. Πράξη ασυμβίβαστου με αυτές τις ιδιότητες και λόγος ακύρωσης των συνεδριάσεων. Αυτό όμως που μας είχε κάνει τότε εντύπωση, ήταν οτι ο Παπανικολάου είχε δώσει εντολή προσωπική στις υπηρεσίες να μην λάβουν στα σοβαρά την απόφαση της Αποκεντρωμένης και να συνεχίσουν ως μη γενόμενη. Μάλιστα κάποιοι που πιστεύουν αφελώς στην νομιμότητα του σημερινού κράτους, ετοιμαζόντουσαν να κάνουν διαβήματα περί τούτου σε ελεγκτικές αρχές.

Που να γνωρίζουν οι αφελείς τι θα αντιμετώπιζαν; Που να γνωρίζουν οτι ήδη το θέμα είχε πουληθεί εκ των έσω;

Μέχρι πριν από δύο ημέρες που πήραμε στα χέρια μας το πρακτικό της απόφασης που εκδίκασε την έφεση που υπέβαλλε στην Αποκεντρωμένη ο Παπανικολάου για να ακυρώσει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα.

Όπως σας δείχνουμε στα παρακάτω έγγραφα στις 16/11/2017, πριν από δύο εβδομάδες δλδ, συνεδρίασε η προβλεπόμενη επιτροπή της περιφέρειας για να αποφασίσει σχετικά με την έφεση του Παπανικολάου.

Στο δεύτερο έγγραφο φαίνεται καθαρά αυτό που έγραψαν από την επιτροπή:

Προεισαγωγικά σημειώνεται, οτι στο φάκελλο της παρούσης Επιτροπής υπάρχει το υπ αρ. πρωτ. 88831/31489/20-10-2017 έγγραφο του αρχικού προσφεύγοντος Σωτηρίου Βοργιά, σύμφωνα με το οποίο δηλώνει παραίτηση από όλες τις ως άνω προσφυγές του κατά των υπ. αριθμ. 179/2017 έως186/2017 και των υπ. αριθμ.187/2017 και 188/2017 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, ληφθείσες κατά την 24η και 25η Συνεδρίαση αυτού, εκ του λόγου, οτι (ως επί λέξει αναφέρει):

Βοργιάς: "... όπως έμαθα, μετά την υποβολή τους, κατά τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το όργανο συνεδρίαζε νομίμως και δεν συνέπιπταν στο πρόσωπο της κας Πατεράκη οι ιδιότητες της Γραμματέως του Προεδρείου και της Αντιδημάρχου, αλλά αντίθετα αυτή είχε παραιτηθεί από τη θέση της Αντιδημάρχου προ της συνεδριάσεως, παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο Γλυφάδας".

Εμείς τι να πούμε; Το γνωρίζαμε οτι αργά ή γρήγορα ο κύριος αυτός θα έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο. Το αποτέλεσμα, όπως ήταν φυσικό, ήταν η επιτροπή να κάνει δεκτή την έφεση του Παπανικολάου (βλέπε 3ο έγγραφο) και να ακυρώσει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου άνετα πλέον θα πούμε οτι κοινώς η επιτροπή έκανε ρόμπα τον Κοκκινάκη, που πίστεψε ο αφελής τον Σωτήρη Βοργιά, έστω και με την υπογραφή του.

Εδώ θέλουμε να σας επισημάνουμε οτι ενώ είχαμε στα χέρια μας το πρακτικό της απόφασης (είναι στη διάθεση αυτών που θα μας τα ζητήσουν)  και είχαμε ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους παράγοντες για το πισογύρισμα του Σωτήρη Βοργιά, ο ίδιος τους αρνιόταν οτι έγινε κάτι τέτοιο με την υπογραφή του. Για τέτοιο είδος αντρικού προτύπου μιλάμε. Ότι όλοι είναι ψεύτες εκτός από αυτόν. Ότι όλοι είναι κλέφτες εκτός από αυτόν. Ότι όλοι είναι απατεώνες εκτός από αυτόν.

Δεν λυπόμαστε καθόλου για τους κυρίους που ακόμη και τώρα συνεχίζει να παίζει μαζί τους ο Σωτήρης Βοργιάς. Τους είχαμε ενημερώσει για το ποιόν του. Λυπόμαστε μόνο που το κόμμα της Χρυσής Αυγής τον έχει ακόμη κοντά της, σε αντίθεση με αυτά που λέει οτι πρεσβεύει, πιστοποιώντας, τουλάχιστον για τη Γλυφάδα του 8% οπαδών της, οτι όλοι είναι ίδιοι με τις ίδιες απόψεις περί των δημοσίων προτύπων.

Να τον χαίρεστε κ.κ. Μιχαλολιάκο, Παναγιώταρε και Κασιδιάρη. Σας είχαμε ενημερώσει ποιόν έχετε στον κόρφο σας.