Menu
A+ A A-

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Άρχισε ήδη όπως θα έχετε διαπιστώσει η διαδικασία του στολισμού της Γλυφάδας με 

τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Πάλι ο Παπανικολάου άρχισε να σπαταλά ασύστολα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,

ξεχνώντας τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2015 μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο όταν του είπαν οτι πολλά είναι τα χρήματα που θέλει να ξοδέψει για την αγορά των στολιδιών, αυτός απάντησε οτι μία φορά θα τα αγοράσουμε και μετά θα βάζουμε τα ίδια!!!

Δυστυχώς από το 2015 που δώσαμε κοντά 80.000,00 ευρώ για αγορά, δώσαμε άλλα 80.000,00 το 2016 και άλλα 80.000,00 ευρώ περίπου φέτος. Λεφτά υπάρχουν άλλωστε. Φυσικά μην νομίζετε οτι άνοιξε κάποια μύτη από κανέναν στο Δημοτικό συμβούλιο... Ούτε κιχ δεν έγινε τόσα χρόνια...

Αλλά εκτός από τις αγορές για τις προμήθειες των στολιδιών, έχουμε και ένα σοβαρό κονδύλι που ξοδεύουμε, αυτό για τις τοποθετήσεις και τις αποξηλώσεις ων στολιδιών που αγοράζουμε. Άλλο κονδύλι αυτό και πολύ ανθηρό για τους "τυχερούς" εργολάβους που το αναλαμβάνουνε.

Κι εδώ όπως θα δείτε ο Παπανικολάου δεν ξέφυγε από τις συνήθειές του να διαπράξει άλλου είδους κόλπα, που "τυχαίνει" πάντα να ζημιώνεται το ταμείο του Δήμου και να ευνοούνται οι εκάστοτε επιτήδιοι "τυχεροί" εργολάβοι. Και αν ήταν μόνο ένα κόλπο, θα λέγαμε ε καλά, ας κάνουν καλές γιορτές κάποιοι σωτήρες της Γλυφάδας εις υγείαν των Γλυφαδιωτών. Δυστυχώς τα χρήματα είναι πολλά και όσο κι αν θέλουμε να μην είμαστε οι συνήθεις γκρινιάρηδες, αφού κανένας δεν μιλάει, δεν λαλάει και όλοι τους είναι μπουκωμένοι, σε εμάς πέφτει πάλι ο κλήρος να κάνουνε τον κακό και να ονοματίζουμε τα σκάνδαλα του Παπανικολάου, του Αγγελάτου και της Καυκά.

Θα ασχοληθούμε με το κονδύλια που δίνουμε για τις τοποθετήσεις των λαμπακιών. Για να έχετε κάποια αντίληψη το τι σας λέμε, θα σας δείξουμε τι πληρώσαμε το 2015, τι πληρώσαμε το 2016 και τι φέτος το 2017. Δείτε τους πίνακες του 2015, 2016 και ερχόμαστε του 2017.

Όπως διαβάζετε και στα δύο επίσημα έγγραφα που σας παρουσιάζουμε, για κάθε χρόνο πληρώναμε 25.000,00 ευρώ περίπου για τις τοποθετήσεις και αποξηλώσεις των λαμπακιών. Σημειώστε στα έγγραφα του 2015 οτι ο εργολάβος που αναλάμβανε την τοποθέτηση και αποξήλωση παρείχε και δύο ανυψωτικά καλαθοφόρα οχήματα προς 4.800 και τα δύο!!! Δηλαδή θα πληρώναμε για δύο φορές δύο οχήματα με την τιμή που μας κόστισε. Το ίδιο ακριβώς έγινε και το 2016.

Δείτε τώρα το άλλο κόλπο του Παπανικολάου για το κοστολόγιο του 2017. Το σημερινό κυριολεκτικά δηλαδή όπως βλέπετε και στις ημερομηνίες των εγγράφων και επανερχόμαστε.

Μιλάμε για τις ίδιες ποσότητες στολιδιών στους ίδιους δρόμους και με τις ίδιες διαδικασίες. ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ !!! Έφτασε στις 75.000,00 ευρώ η τοποθέτηση και η αποξήλωση των λαμπακιών και λοιπών στολιδιών. Από που ως που με το έτσι θέλω του Παπανικολάου και της παρέας του ο Δήμος Γλυφάδας θα πληρώσει στον "τυχερό" και ουρανοκατέβατο εργολάβο τριπλάσια χρήματα; Γιατί ο Κόκκορης, ο Ταστάνης, η Λυγνού, ο Βοργιάς, ο Δίβαρης και η Μερίκου δεν έβγαλαν ένα δελτίο τύπου να καταγγείλουν αυτήν την ύποπτη για διασπάθιση και καταχρηστική απόφαση του δημάρχου και της παρέας του; Γιατί σιωπούν; Γνωρίζουν μήπως αν τα διπλάσια χρήματα πάνε για άλλο σκοπό και συγκατανεύουν στην οικονομική λαμογιά αυτή; Θα μας απαντήσει τελικά κάποιος στο ερώτημα: ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Δείτε τώρα ένα άλλο παράδοξο οικονομικό αλισβερίσι που μας λέει το έγγραφο με τις εργασίες που θα κάνει ο εργολάβος. Στα 4 σημεία που σας έχουμε επισημάνει με κόκκινο κύκλο μας κοστολογεί ο "τυχερός" εργολάβος οτι θα χρησιμοποιήσει ένα ανυψωτικό καλαθοφόρο όχημα και ένα τηλεσκοπικό γερανό για την τοποθέτηση και αποξήλωση των λαμπακιών και μας τα χρεώνει και τα δύο αυτά οχήματα  με το ποσόν των 11.850,00 ευρώ !!! την κάθε φορά.

Ενθυμείστε πόσο μας χρέωναν οι προηγούμενοι εργολάβοι τα δύο οχήματα που θα χρησιμοποιούσαν; Μόνο 4.800,00 ευρώ. Αν προσθέσουμε λοιπόν αυτά τα δύο ποσά για τοποθέτηση και αποξήλωση μας κάνουν 23.700 ευρώ. Ενώ τα προηγούμενα 9.600,00 ευρώ.Τα υπόλοιπα 14.100,00 ευρώ που θα πληρώσουμε παραπάνω σε ποιές τσέπες θα πάνε; Όχι βέβαια οτι και τα υπόλοιπα ποσά είναι λογικά, όπως με τις προηγούμενες φορές. Όλα ανεβασμένα στα ύψη, λες και κάποιος "αόρατος" θα έπαιρνε μίζα από την διαδικασία της Χριστουγεννιάτικης τοποθέτησης στολιδιών.

Εδώ όμως συμβαίνουν τραγικά και τρομερά πράγματα που ο κοινός νους τα ονοματίζει με χαρακτηρισμούς καθόλου κολακευτικούς για κάποιους που είναι αρμόδιοι σε κάποιο πόστο αντιδημαρχίας.

Δείτε στη φωτογραφία που σας δείχνουμε ένα Δημοτικό όχημα που το κυκλοφορούσαν Δημοτικοί υπάλληλοι στην Ελ. Βενιζέλου στις 11 το πρωί, ώρα εργασίας δλδ, να τοποθετούν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και λαμπάκια στις κολώνες. Δηλαδή να κάνει την εργασία του "τυχερού" εργολάβου που θα πληρωθεί πλουσιοπάροχα για τα οχήματα που έλεγε οτι θα διαθέσει. Ο Δήμος Γλυφάδας, οι εργαζόμενοι και τα οχήματα που έχουμε, κάνουν τη δουλειά του εργολάβου που θα πληρωθεί με χρυσάφι. Το Δημοτικό όχημα είναι το ΜΕ 121419. Επίτηδες δεν τραβήξαμε τα πρόσωπα των υπαλλήλων, γιατί εκτιμούμε οτι υπεύθυνοι και υπόλογοι γι αυτήν την παράνομη ενέργεια είναι ο κ. Αγγελάτος Δημήτριος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος  για τον στολισμό της πόλης και η κ. Καυκά Άννυ ως αρμόδια αντιδήμαρχος του γκαράζ.

Δείτε τώρα στο άρθρο 5 της σύμβασης του Δήμου με τον εργολάβο τι λέει: Σε περίπτωση βλάβης εις βάρος του Δήμου από τον εργολάβο θα καταβάλλεται αποζημίωση ισόποση με το ποσόν της οικονομικής βλάβης, δλδ θα πρέπει να αφαιρεθούν από τον εργολάβο το ποσόν των 23.700,00 ευρώ, αφού Δημοτικό αυτοκίνητο και δημοτικοί υπάλληλοι τοποθετούν τα λαμπάκια. Επίσης λέει και το άλλο: Ο εργολάβος είναι υπόλογος για τυχόν δόλο κλπ που θα επιβαρυνθεί ο Δήμος από οποιανδήποτε ενέργεια. Τι θα κάνει τώρα ο Παπανικολάου με τον "τυχερό" εργολάβο; Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα της πληρωμής αυτό.

Όμως ένα ερώτημα θέλει απάντηση. Γιατί οι αντιδήμαρχοι Αγγελάτος και Καυκά κλείνουν τα μάτια σε αυτήν την παρανομία; Τι έχουν να κερδίσουν;

Σιγά μην πάρουμε απάντηση. Στην προκειμένη περίπτωση η σιωπή είναι χρυσός. Και πιο ειδικά: Ευρώπουλα !!!