Menu
A+ A A-

ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΑΖ. ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ !!!

Ο τίτλος που έχουμε φαντάζει πολύ ήπιος σε σχέση με αυτά που πραγματικά 

συμβαίνει στο γκαράζ του Δήμου με τα οχήματα. Καθημερινά τα στοιχεία που συλλέγουμε είναι τέτοια που ακόμα κι εμείς που τα μελετάμε δεν πιστεύουμε σε αυτά που διαβάζουμε.

Περιμέναμε κάποιες λαμογιές μετρίου χαρακτήρα θα λέγαμε, αλλά αυτά που ανακαλύπτουμε ξεπερνούν την έννοια της λαμογιάς και υπερβαίνουν τις έννοιες την απατεωνιάς, της κλεψιάς, της εξαπάτησης και της κατάχρησης του δημοτικού χρήματος.

Όλοι όσοι περάσανε από την θέση του δημάρχου ή των εκάστοτε αντιδημάρχων του γκαράζ, φέρουν τεράστια ευθύνη για το πως διαχειρίστηκαν τα χρήματα του Γλυφαδιώτικου λαού. Ειδικά οι σημερινοί αντιδήμαρχοι Τζούβελης, Κασέρης, Καυκά μαζί με τον δήμαρχο Παπανικολάου φέρουν τεράστια ευθύνη στον ηθικό και οικονομικό τομέα.

Δεν γνωρίζουμε αν  μόνο οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν σχέση με οικονομικές ατασθαλίες ή συμμετέχουν και οι προαναφερόμενοι αιρετοί. Εκτιμούμε οτι αυτό θα το αναδείξει η έρευνα που ήδη άρχισε να γίνεται, σύμφωνα με τις κλήσεις που δεχόμαστε. Εμείς μόνο αναδεικνύουμε με το ρεπορτάζ μας τα κακώς κείμενα.

Ξεκινάμε το ρεπορτάζ με μία ευχάριστη διόρθωση. Από την ημέρα που σας είχαμε δημοσιεύσει το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ στις 22/10/2017 για τα οχήματα του γκαράζ, σε κάποιο σημείο σας είχαμε αναφέρει οτι κάποια οχήματα δεν τα είχαμε δει στους χώρους μπροστά στο γκαράζ αλλά ούτε και στο χώρο της μεταφόρτωσης.

Η ευχάριστη έκπληξη που είδαμε ήταν στην άλλη μας επίσκεψη που την κάναμε αρχές αυτού του μήνα ήταν οτι είδαμε αυτά τα οχήματα (τα περισσότερα σίγουρα) φάτσα κάρτα, πλυμένα όσο γινόταν και αραγμένα κατά σειρά στο χώρο της μεταφόρτωσης.

Τι έγινε τώρα με τα καλόπαιδα του γκαράζ και εμφάνισαν τα οχήματα μετά τα δημοσιεύματά μας, θα το δούμε στο μέλλον. Μας αρκεί που τα είδαμε στη σειρά. Βέβαια ερώτημα παραμένει το πως τα πήγανε εκεί αφού είναι φανερό οτι χωρίς ρόδες ή με κάποια άλλα πραγματάκια που λείπουνε τα οχήματα δεν προχωρούν. Σας παραθέτουμε μία φωτο αλλά στο επόμενο ρεπορτάζ μας θα τα σχολιάσουμε.

ΘΑΥΜΑ !!!  Έβρεξε απορριματοφόρα στη Γλυφάδα!!!

Σας παρουσιάζουμε τώρα αυτό που σας είχαμε υποσχεθεί από το προηγούμενο ρεπορτάζ. Στις μελέτες του 2015 και 2016 τα απορριματοφόρα που προϋπολόγιζαν ήταν 21. Στη μελέτη του 2017 που προϋπολογίζει χρήματα και για τα επόμενα δύο χρόνια, δλδ το 2018 και 2019, μας παρουσιάζουν οτι τα απορριματοφόρα είναι 24 !!! Τρία παραπάνω που από το ρεπορτάζ προέκυψε οτι είναι του 1991. Χαμένα και βρέθηκαν; Εξαφανισμένα και τα ανακάλυψαν; Δοσμένα και γυρισμένα; Πως έγινε αυτό το θαύμα; Έβρεξε απορριματοφόρα ξαφνικά και αποκτήσαμε μεγαλύτερο στόλο; Βλέποντας τους πίνακες των μελετών, όπως σας τους παρουσιάζουμε στην παρακάτω φωτογραφία, βλέπουμε οτι τα απορριματοφόρα με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΟ 3907, ΚΗΟ 3908 και ΚΗΟ 3909 υπάρχουν μόνο στη μελέτη του 2017 και μάλιστα τα προϋπολογίζουν για τα τρία χρόνια 60.000,00 ευρώ το ένα.

Εμείς όμως το ψάξαμε ένα βήμα παραπάνω. Προσπαθήσαμε να τα ανακαλύψουμε και πραγματικά συναντήσαμε εμπόδια από δημαρχοπλεκόμενα συμφέροντα με την ιδιότητα των υπαλλήλων. Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκαμε μόνο τα δύο από τα τρία απορριματοφόρα. Τα  ΚΗΟ 3907 και ΚΗΟ 3908. Η κατάστασή τους όχι μόνο απογοητευτική αλλά οικτρά απελπιστική. Όπως θα δείτε στη φωτό λείπουν ρόδες, λείπουν τζάμια, λείπουν φώτα και τι δεν λείπουν. Αλλά έχουν τις πινακίδες κανονικά. Αυτό σημαίνει οτι κάθε χρόνο πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για αυτά τα απορριματοφόρα σε τέλη, κτεο, ασφάλειες κλπ. 

Αυτό που μένει να μάθουμε είτε από το ψάξιμο, είτε από πληροφόρηση, είτε από διάφορα έγγραφα είναι να βρούμε που βρίσκετε το απορριματοφόρο ΚΗΟ 3909. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πουθενά, παρά μόνο στα έγγραφα που μας το χρεώνουν κάθε χρόνο με τις μελέτες τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!!

Δόλος, σκοπιμότητα, εξαπάτηση, κατάχρηση Δημοτικού χρήματος

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που προκαλεί τεράστια έκπληξη ως προς τον τρόπο που αιτούνται, ψηφίζονται και πληρώνονται ιδιαίτερα μεγάλα ποσά από το ταμείο του Δήμου Γλυφάδας σε επιτήδειους εργολάβους, αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Υπήρχε ένα απορριματοφόρο που το κάναμε δωρεά σε άλλο Δήμο για τις ανάγκες του. Αυτό το απορριματοφόρο πλέον δεν υφίσταται στο στόλο των οχημάτων του Δήμου Γλυφάδας, αφού το δωρίσαμε και το στείλαμε. Είναι το απορριματοφόρο ΚΗΟ 4284 τύπου MERCEDES και το δωρίσαμε στον Δήμο Αλμυρού εν έτει 2011 επί δημαρχίας Κόκκορη.

Δείτε το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου τον Απρίλιο του  2011 για την δωρεά του απορριματοφόρου και συνεχίζουμε με το αποκορύφωμα της λαμογιάς.

Όπως διαβάζετε στο ψήφισμα που ΟΜΟΦΩΝΑ  ψηφίσανε, αλήθεια πόσοι Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των αποχρώσεων ήταν και τότε δημοτικοί σύμβουλοι;, το δώσανε λόγω μη χρησιμοποίησης και αντικατάστασης το απορριματοφόρο.

Δείτε τώρα στα επίσημα έγγραφα που σας παρουσιάζουμε τις πρώτες σελίδες των μελετών του 2015, 2017, 2017 που το συγκεκριμένο απορριματοφόρο ΚΗΟ 4283 βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως όχημα του Δήμου Γλυφάδας και μάλιστα αν υπολογίσουμε ως ποσά χρημάτων πόσα δώσαμε μέχρι σήμερα και πόσα θα δώσουμε και τα επόμενα δύο χρόνια, το ποσόν θα είναι πάνω από 100.000,00 ευρώ.

Εμείς διερωτόμαστε: Ποιοί θα πάρουν αυτά τα χρήματα; Ποιοί τα πήραν τα προηγούμενα χρόνια; Πως είναι δυνατόν όχημα που το χαρίσαμε στο Δήμο Αλμυρού  να το χρεώνουμε ως συντήρηση, επισκευές κλπ στο ταμείο του Δήμου Γλυφάδας; Με ποιά δημοσιονομική συνείδηση αυτοί οι υπάλληλοι το χρεώνουν στους Γλυφαδιώτες; Με ποιό ηθικό ανάστημα το ψηφίζουν ο Παπανικολάου και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι; Με ποιά επαγγελματική συνείδηση οι εργολάβοι το δηλώσανε ως "εισαγωγή) στα συνεργεία τους; Πως είναι δυνατόν δημοτικοί σύμβουλοι της προηγούμενης θητείας και που βρίσκονται και σήμερα στα έδρανα αυτά να ψηφίζουνε αυτά τα χρήματα που οι ίδιοι το δωρίσανε πριν 6 χρόνια;

Δείτε και τους σχετικούς πίνακες των μελετών που ανάμεσα στα άλλα απορριματοφόρα βρίσκεται και το συγκεκριμένο δωρισμένο πριν 6 χρόνια στο Δήμο Αλμυρού απορριματοφόρο με την πινακίδα ΚΗΟ 4283.

Αγαπητοί αναγνώστες είμαστε σίγουροι οτι θα βρεθούν κι άλλες τέτοιες απατεωνιές και σε άλλα οχήματα. Ήδη με το υπόλοιπο ρεπορτάζ έχουμε ανακαλύψει τρομερές καταστάσεις που συμβαίνουν στο γκαράζ του Δήμου, που κατά τη γνώμη μας υπάρχει τεράστια κατάχρηση του Δημοτικού χρήματος και δυστυχώς με την ανέχεια ή βοήθεια ή συνενοχή και των εκάστοτε αντιδημάρχων και δημάρχου. Στο επόμενο ρεπορτάζ μας θα σας αναδείξουμε κι άλλα στοιχεία με καταστάσεις που βρωμάνε λαμογιά στο Δημοτικό ταμείο.

Για όποιον ενδιαφέρεται είτε είναι Εισαγγελέας, είτε είναι Επίτροπος, είτε είναι Περιφερειάρχης, είτε είναι δημόσιοι λοιποί λειτουργοί τα στοιχεία στη διάθεσή τους.

Συνεχίζεται...